Prachtig filmdrama If Beale Street Could Talk zie je vrijdag op Net5

Prachtig filmdrama If Beale Street Could Talk zie je vrijdag op Net5
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Na zijn Oscarwinnende drama Moonlight werd met smart uitgekeken naar de volgende film van Barry Jenkins. In 2018 verscheen het al net zo mooie If Beale Street Could Talk, dat genomineerd werd voor drie Oscars. Vrijdag is deze prachtige film te zien op Net5 en je kunt If Beale Street Could Talk streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Het verhaal
Begin jaren zeventig, Harlem, New York. Clementine "Tish" Rivers en Alonzo "Fonny" Hunt durven na een jarenlange vriendschap op 19- en 20-jarige leeftijd toe te geven aan hun liefde voor elkaar en te dromen van een mooie toekomst samen. Alles loopt voorspoedig, totdat Fonny onterecht wordt beschuldigd van een verkrachting en hij in de gevangenis belandt. Tish ontdekt dat ze zwanger is en samen met de volledige steun van haar familie doet zij er alles aan om de onschuld van Fonny te bewijzen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
If Beale Street Could Talk combineert op vakkundige wijze romantisch drama, een (aan de oppervlakte) prachtig tijdsbeeld én harde maatschappijkritiek. Want Afro-Amerikanen die onterecht in de gevangenis belanden is nog steeds aan de orde van de dag. Regisseur Jenkins overgiet zijn film met een prachtige aankleding, met schitterende sets en kostuums. Zij lijken het tragische verhaal enigszins te verbloemen, maar niets is minder waar: If Beale Street Could Talk komt hard aan.

Cast
Naast KiKi Layne (Coming 2 America) en Stephan James (Selma) zijn ook Regina King (The Harder They Fall), Teyonah Parris (WandaVision) en Brian Tyree Henry (Eternals) te zien in If Beale Street Could Talk. Deze film is geregisseerd door Barry Jenkins (Moonlight).

If Beale Street Could Talk (2018) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is vrijdag 3 december om 23.05 uur te zien op Net5. Genre: drama, romantiek. Speelduur: 119 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV