Woensdag in Op1: Xander van der Wulp over het coronadebat in de Tweede Kamer

Woensdag in Op1: Xander van der Wulp over het coronadebat in de Tweede Kamer
Dit zijn de gasten van woensdag 1 december

Kijktip :

Woensdag is het de beurt aan Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel. Dit duo presenteert elke woensdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van woensdag 1 december

  • De bestaande vaccins lijken te werken tegen de nieuwe virus-variant Omikron. Daarmee kwam de WHO vanmiddag naar buiten. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zijn er geen aanwijzingen dat de bestaande vaccins niet goed zouden beschermen. Goed nieuws voor hoofd vaccinontwikkeling bij Janssen, Hanneke Schuitemaker. Vanavond schuift ze aan om over de gevolgen van het muterende Coronavirus te spreken

  • Blijven de coronamaatregelen van het kabinet allemaal overeind? De Tweede Kamer debatteert vandaag over de vraag hoe het verder moet met de volle IC’s, de trage verstrekking van boosterprikken en over de vraag hoe wij verleid kunnen worden om ons beter aan de basisregels te houden. Politiek verslaggever Xander van der Wulp praat ons bij.

  • Hoofd IC van het Maastricht UMC, Iwan van der Horst, gaat naar alle waarschijnlijkheid Diederik Gommers opvolgen als hoofd van alle Nederlandse intensivisten én OMT-lid. Vanavond bij Op1 schuift hij aan om te praten over de huidige situatie in zijn ziekenhuis en zijn toekomst als opvolger van Nederlands meest bekende intensivist.

  • Het uitschreeuwen naar God blijkt voor zowel ongelovigen als gelovigen te zijn weggelegd, ontdekten Giovanca en Danny Vera in het nieuwe seizoen van de podcast ‘Searching for the Soul of Gospel’. Vanavond bij Op1 vertellen ze samen over de aantrekkingskracht van gospelmuziek en geven ze antwoord op de vraag: wat hebben Elvis Presley, Beyoncé, Aretha Franklin, Ray Charles en Danny Vera met elkaar gemeen?

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV