Vanavond op tv: special Frontberichten met Jeroen Pauw, start Uit De Bak

Vanavond op tv: special Frontberichten met Jeroen Pauw, start Uit De Bak
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 2 december

Kijktip :

Vanavond keert Jeroen Pauw weer even terug op televisie met de special Frontberichten. Maar wil je even naar iets anders kijken dan de coronacrisis, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor de nieuwe serie Uit De Bak, de klassieke comedy Bridget Jones Diary of het slot van Mr. Frank Visser - hoe is het nu met? En er is meer… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 2 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Zembla: watersnood in de Lage Landen

NPO 2
20:30 uur

Een schrikbeeld dat we pas in de toekomst hadden verwacht deed zich afgelopen zomer al voor: Limburg stond onder water. Zembla onderzoekt vanavond hoe deze overstromingen zoveel schade konden veroorzaken. Verwoestende overstromingen zorgen in de zomer voor honderden miljoenen euro's schade in Limburg. In België voltrekt zich een ramp van ongekende proporties. Er vallen 41 doden en de schade loopt in de miljarden. In Zembla keren Belgische journalisten drie maanden na de ramp terug naar het zwaarst getroffen gebied in Wallonië. De ravage is nog altijd niet te overzien. Slachtoffers blijven achter met gevoelens van kwaadheid, moedeloosheid én heel veel vragen. Hoe heeft dit kunnen gebeuren?


Slot: Mr. Frank Visser - hoe is het nu met?

SBS 6
20:30 uur

Vanavond is alweer de laatste aflevering van Mr. Frank Visser - hoe is het nu met? te zien op SBS6. Presentator Viktor Brand bezoekt opnieuw enkele oude bekenden en kijkt hoe het nu met ze gaat. Viktor begint de aflevering in het zuidelijkste puntje van Nederland. In Maastricht hadden bewoners met een roze hekje in de tuin het flink aan de stok met hun buren. Mr. Frank Visser moest de boel tot bedaren brengen, maar is dat ook gelukt? Ook reist Viktor af naar het Noord-Hollandse Anna Paulowna. Daar belandt hij tussen de dieren, want vogels veroorzakten hier zó veel overlast dat de bed & breakfast van de buurman er hele slecthe reviews door kreeg.


Romantische comedy: Bridget Jones's Diary

NET 5
20:30 uur

Dertigplusser Bridget Jones is vrijgezel in Bridget Jones's Diary en alsof ze dat zelf niet erg genoeg vindt, wordt zij daar constant aan herinnerd door mensen in haar omgeving. Ze wil verandering in haar leven brengen. Haar goede voornemens voor het nieuwe jaar zijn onder andere: afvallen en op zoek gaan naar een aardige, verstandige man. De onhandige Bridget wil meer grip op haar leven krijgen, maar natuurlijk bereikt ze haar doelen niet moeiteloos. Ze koopt een dagboek waarin ze al haar belevenissen beschrijft. Haar baas Daniel Cleaver is een aantrekkelijke man. Ze flirt met hem, maar twijfelt. Als ze zich aan haar voornemens wil houden lijkt de keuze niet zo moeilijk, maar toch...


Special: Frontberichten

NPO 1
20:33 uur

Vanavond is om 20:30 uur een speciaal ingelaste uitzending van Frontberichten te zien op NPO 1. Het heeft alles te maken met de alarmerende situatie in de zorg, nu de coronapandemie weer flink oplaait. Jeroen Pauw presenteert de uitzending. Al wekenlang zijn de besmettingscijfers hoger dan ooit. Het leidt tot steeds meer opnames in het ziekenhuis en een enorme druk op de zorg - die al anderhalf jaar op de tenen loopt. Daarom praat Jeroen Pauw in deze live-uitzending met de vloggers van Frontberichten, die ons hun dagelijks leven laten zien. Zij vertellen in de studio onder meer wat de tweedeling in de samenleving met hen doet. Aan het woord komen onder anderen arts Gor uit Utrecht en verpleegkundige Ellen uit Almelo. Frontberichten is hiermee terug van weggeweest: het programma werd aan het begin van de pandemie in het leven geroepen, maar was in mei 2020 voor het laatst te zien.


Nieuw: Uit de bak

NPO 3
20:59 uur

Vanaf vanavond is het nieuwe programma Uit de bak wekelijks rond 20:55 uur te zien op NPO 3. Hierin volgt Dwight van van de Vijver vijf ex-gedetineerden die weer op vrije voeten zijn. Zij willen niets liever dan een normaal leven: huisje, boompje, beestje. Stipt 9:00 uur trekt hij de gevangenisdeur achter zich dicht: Robert is vrij! Dwight van van de Vijver wacht Robert op en brengt hem naar zijn moeder, waar hij voorlopig kan verblijven. We maken ook kennis met Anuar. Hij zat jarenlang vast in de Dominicaanse Republiek omdat hij drugs smokkelde. Voor Anuar is het zaak om zijn leven op orde te krijgen, want dan mag hij zijn kind weer zien. De drie W's zijn daarin belangrijk, blijkt uit onderzoek: werk, woning en wederhelft. We volgen zowel Anuar als Robert in hun weg naar de eerste W: werk.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: special Frontberichten met Jeroen Pauw, start Uit De Bak of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV