Recensie: Lead Me Home is hartverscheurende docu van de makers van Athlete A

Recensie: Lead Me Home is hartverscheurende docu van de makers van Athlete A
Daklozen in de Verenigde Staten doen hun verhaal

Kijktip :

Vanaf 30 november staat de documentaire Lead Me Home op Netflix. De makers hebben nog geen 40 minuten nodig om een snoeihard en indringend beeld over daklozen in Amerika te geven. Als kijker besef je dat in veel gevallen het iedereen kan overkomen. Lees hier de filmrecensie van Lead Me Home.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Een half miljoen zielen
In de Verenigde Staten wonen 500.000 mensen op straat. Deze mensen zijn dakloos en moeten iedere avond weer op zoek naar een veilige plek om de nacht door te brengen. Het is een precaire situatie, en in Lead Me Home leggen documentairemakers Jon Shenk en Pedro Kos de dramatische situatie vanuit verschillende perspectieven vast.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
De wereld en steden razen door, terwijl zij, de verschoppelingen, volledig in slow-motion lijken te opereren. De levens van dakloze inwoners van Los Angeles, Seattle en San Francisco draaien om hun eigen as: dat willen de makers zeggen. Ze staan stil, terwijl wij gewoon doorleven. Dit feit wordt in deze vrij korte documentaire perfect in beeld gebracht met sterke montage en muziek. Zo voor de feestdagen is dit zeker het bekijken waard, om nog maar eens te beseffen dat de meesten onder ons het nog niet zo slecht hebben. 3,5 ster.

Cast
Deze documentaire is geregisseerd door Pedro Kos en Jon Shenk (Athlete A).

Vanaf 30 november is de documentaire Lead Me Home te zien op Netflix. Genre: Documentaire. Tijdsduur: 40 minuten. IMDb-score: 6,1.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Lead Me Home is hartverscheurende docu van de makers van Athlete A of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV