Special Amalia 18 jaar dinsdag 7 december te zien op NPO 1

Special Amalia 18 jaar dinsdag 7 december te zien op NPO 1
Kroonprinses wordt volwassen

Kijktip :

In navolging van Net5, dat vanavond (maandag 6 december) aandacht besteedt aan de achttiende verjaardag van prinses Amalia, is dinsdag ook op NPO 1 een special te zien: Amalia 18 jaar. In deze uitzending geeft Dionne Stax een kijkje in het leven van onze toekomstige koningin.

Amalia 18 jaar gemist? Kijk de hele special terug via Gids.tv.

Overlijden
Met het bereiken van haar volwassenheid komt er ook een extra last op de schouders van Amalia te liggen: mocht haar vader, koning Willem-Alexander, onverwacht overlijden, dan is zij automatisch koningin. Zulke zware kost wordt echter nauwelijks besproken in deze special. Stax neemt ons vooral mee door het leven van Amalia en praat met experts op het gebied van de Nederlandse monarchie, staatkunde en Europese royalty.

Jeugd
Samen proberen ze erachter te komen wat voor koningin Amalia wordt, en hoe ze zich daarop voorbereidt. Met Rick Evers wandelt Stax door Wassenaar en Den Haag, waar Amalia een groot deel van haar jeugd doorbracht. Ook bezoekt ze couturier Edouard Vermeulen in Brussel, waar duidelijk wordt dat Amalia als jong meisje al een uitgesproken smaak heeft. Staatsrechtkenner Peter Rehwinkel vertelt wat de rol als troonopvolger precies betekent en hoe het zit met de toelage die Amalia teruggaf.

De special Amalia 18 jaar is dinsdag 7 december om 20.30 uur te zien op NPO 1. Na afloop kun je de special Amalia 18 jaar terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Special Amalia 18 jaar dinsdag 7 december te zien op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV