Indrukwekkende documentaire Misha and the Wolves dinsdag te zien op NPO 2

Indrukwekkende documentaire Misha and the Wolves dinsdag te zien op NPO 2
Vertelt Misha Defonseca wel het echte verhaal?

Kijktip :

De Holocaust heeft vele schokkende verhalen opgeleverd, maar de documentaire Misha and the Wolves stelt de pijnlijke vraag of één van die verhalen wel klopt. Dat is het verhaal van Misha Defonseca.

Misha and the Wolves gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Op zoek
Defonseca beweert dat ze tijdens de Holocaust, als zevenjarig meisje, in haar eentje op zoek ging naar haar gedeporteerde ouders. Dit dramatische verhaal, opgetekend in Defonseca's memoires over de Holocaust, hield de hele wereld in de ban. Want de zoektocht krijgt een bizarre wending.

Wolven
In haar boek schrijft Defonseca namelijk dat ze zich tijdens haar tocht aansloot bij een roedel wolven. De autobiografie werd een bestseller, die in talloze talen verscheen en verfilmd werd. Maar: klopt het verhaal van Defonseca wel? Misha and the Wolves is een documentaire over waarheid en leugens en waarom we meegaan in verhalen die we graag willen geloven.

De documentaire Misha and the Wolves is dinsdag 7 december om 22.40 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Misha and the Wolves terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Indrukwekkende documentaire Misha and the Wolves dinsdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV