Serierecensie: Nisser op Netflix is Kersthorror met bloeddorstige boselfen

Serierecensie: Nisser op Netflix is Kersthorror met bloeddorstige boselfen
Gremlins of Critters, maar dan anders

Kijktip :

Sinds 28 november staat de serie Nisser op Netflix. Het intro van deze Deense serie maakt al nieuwsgierig: een kerstboom met brandende rode lichtjes en prachtige duistere Kerstmuziek. Dat blijkt toepasselijk, want dit is een spannend avontuur waarin koppen rollen. Lees hier de serierecensie van Nisser.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Babyelf Kee-Ko
In de hoop hun band te herstellen tijdens Kerst reist een tiener samen met haar familie naar het afgelegen Deense eiland Årmandsø. Het eiland wordt bestuurd door een streng religieuze gemeenschap. Naast deze gemeenschap leven er ook elfen op het eiland. Deze houden zich op in de bossen en blijken duistere wezens te zijn, waar de lokale bevolking doodsbang voor is. Wanneer de familie een schattige babyelf vindt en mee naar huis neemt, verandert hun vakantie in een hel.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Een meesterwerk hoef je niet te verwachten, maar deze Deense serie is toch een kleine verrassing. Een lekkere vlotte wegkijker (afleveringen van nog geen 30 minuten) die de Kerstsfeer met lichte horrorelementen combineert. De leeftijdsclassificatie van zestien jaar en ouder is wat overdreven, maar toch laat Nisser je op het puntje van je stoel zitten. De cast maakt de serie, met een mooie hoofdrol van Sonja Steen als Josefine en een sterke rol voor Lila Nobel als moeder Charlotte. Ook de special effects zijn voor Europese begrippen lang niet slecht. Na het zien van Nisser ben je gewaarschuwd: een Kerstboom of babyelf halen uit een bos waar elfen wonen is een grote zonde, want ze komen je halen! Drie sterren.

Cast
Naast Sonja Steen (Nisser) en Lila Nobel (The Rain) zijn ook Rasmus Hammerich (Før frosten), Peder Thomas Pedersen (Kastanjemanden) en Lukas Løkken (2 Døgn) in deze serie te zien. Deze productie is geregisseerd door Roni Ezra (Sygeplejeskolen)

Actrice Sonja Steen speelt Josefine in de serie 'Nisser'

Vanaf 28 november 2021 is de serie Nisser te zien op Netflix. Genre: Drama, Mysterie, Sci-Fi, Fantasy, Horror. Deze serie bevat 6 afleveringen van ongeveer 25 minuten. IMDb-score: 5,5.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Serierecensie: Nisser op Netflix is Kersthorror met bloeddorstige boselfen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV