Vanavond op tv: special Amalia 18 jaar en Ajax - Sporting Portugal (Champions League)

Vanavond op tv: special Amalia 18 jaar en Ajax - Sporting Portugal (Champions League)
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 7 december

Kijktip :

Kroonprinses Amalia viert vandaag haar achttiende verjaardag en daar wordt vanavond ook op NPO 1 bij stilgestaan met een speciale uitzending. Verder onder meer de Champions League-wedstrijd Ajax - Sporting Portugal. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 7 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: De reis van je genen

RTL 4
20:30 uur

In het nieuwe programma De reis van je genen ontdekken twaalf Nederlanders dankzij een DNA-test en uitgebreid stamboomonderzoek eindelijk wie ze echt zijn. Veel mensen weten niet wie hun ouders of andere familieleden zijn. Waar vroeger de missende puzzelstukjes onvindbaar bleven, gaan tegenwoordig veel deuren open door steeds vernieuwde technieken en de enorme uitbreiding van DNA-databanken.


Special: Amalia 18 jaar

NPO 1
20:35 uur

Vandaag is kroonprinses Amalia achttien jaar geworden. In de special Amalia 18 jaar geeft Dionne Stax een kijkje in het leven van onze toekomstige koningin. Een belangrijke plicht die bij het volwassen zijn van Amalia komt kijken is dat zij automatisch koningin wordt, mocht haar vader Willem Alexander onverhoopt komen te overlijden. Dionne Stax loopt door het leven van Amalia en spreekt met experts op het gebied van de Nederlandse monarchie, staatkunde en de Europese royalty.


Live: Ajax - Sporting Portugal (Champions League)

RTL 7
20:55 uur

Vanaf 20.00 uur de voorbeschouwing en om 21.00 uur live verslag van Ajax - Sporting Portugal in de Champions League. Beide ploegen zijn voor deze laatste speelronde al zeker van de knock-outfase van de Champions League. Ajax gaat als groepswinnaar door naar de achtste finales en Sporting als nummer twee. Eerder dit seizoen won Ajax met maar liefst 5-1 bij Sporting in Lissabon.


Nieuw: Zina

NPO 3
21:10 uur

Vanavond start de nieuwe dramaserie Zina, over vijf vriendinnen en hun onstilbare drang om te worden wie ze willen zijn. De serie speelt zich af tussen de Marokkaanse cultuur en Hollandse polderrealiteit. Zina gaat over Amal en haar vriendinnen Lamya, Sofia, Nisrine en zus Samira. Amal is een Marokkaans-Nederlandse vrouw die haar leven op de rit heeft. Ze heeft een baan, een huis en staat op het punt te trouwen met Younes, type ideale schoonzoon.


Docu: Misha and the Wolves

NPO 2
22:40 uur

De documentaire Misha and the Wolves vertelt het dramatische verhaal van een vrouw en haar memoires over de Holocaust waarvan de hele wereld in de ban was. Misha Defonseca beweert dat ze tijdens de Holocaust als 7-jarig joods meisje in haar eentje op zoek ging naar haar gedeporteerde ouders. Tijdens haar tocht sloot ze zich aan bij een roedel wolven. Maar klopt haar verhaal?Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: special Amalia 18 jaar en Ajax - Sporting Portugal (Champions League) of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV