Adembenemende documentaire Free Solo woensdag te zien op National Geographic

Adembenemende documentaire Free Solo woensdag te zien op National Geographic
Oscarwinnende film over vrije klimmer Alex Honnold

Kijktip :

National Geographic produceert regelmatig zelf documentaires en dat leidde in 2018 tot het verbluffende, adembenemende Free Solo. Deze schitterende film won de Oscar voor Beste Documentaire en is woensdag (8 december) opnieuw te zien op National Geographic. Je kunt Free Solo streamen via iTunes.

Lees hier op welk kanaal National Geographic te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
In Free Solo volgen we Alex Honnold. Hij behoort tot de meest onbevreesden onder de bergbeklimmers, die doen aan free solo, ook wel 'vrij klimmen' genoemd: klimmen zonder touw of enige andere vorm van beveiliging. Honnold bereidt zich voor de beklimming van El Capitan, een legendarische, 900 meter hoge bergwand in het Yosemite National Park. Sowieso al moeilijk om te bedwingen - laat staan zonder zekering. Zijn eerste poging breekt hij af, omdat zijn focus teveel verstoord wordt door de filmcrew. De tweede poging wordt een ware thriller.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Voor een free solo-beklimming moet je wel een beetje gek zijn, en dat beeld krijg je ook van Alex Honnold bij het bekijken van deze documentaire. Deze jongeman gaat altijd tot het uiterste en dat drijft zijn vriendin Sanni McCandless, met wie hij een prille relatie heeft, soms tot waanzin. Eén foutje tijdens een beklimming kan fataal zijn, en dat gevoel bekruipt je als kijker ook voortdurend tijdens het zien van Free Solo. Dat levert een bloedstollende, maar ook adembenemende en indrukwekkende film op. De Oscar was meer dan terecht.

Free Solo (2018) wordt beoordeeld met een 8,2 op IMDb en is woensdag 8 december om 21.00 uur te zien op National Geographic. Genre: documentaire. Speelduur: 100 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Adembenemende documentaire Free Solo woensdag te zien op National Geographic of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV