Woensdag 8 december in Andere Tijden: de strijd om gas

Woensdag 8 december in Andere Tijden: de strijd om gas
Gronings gas veroorzaakt meer en meer problemen

Kijktip :

Woensdag is er weer een nieuwe aflevering van Andere Tijden te zien op NPO 2, en ook deze week wordt de link naar de actualiteit gelegd. Andere Tijden blikt namelijk terug op de strijd om het gas in Nederland.

Andere Tijden gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Dolblij
In de jaren zestig is Nederland dolblij met de vondst van het aardgasveld in Groningen. Meer dan in andere landen worden huizen aangesloten op het gas en het brengt ons land welvaart. Er doemen echter al snel pijnlijke vraagstukken op: ooit is het gas op, en wat dan? Staatsbedrijf Gasunie komt op de proppen met een list...

Russisch gas
In plaats van gas uit Groningen gaat Nederland Russisch gas transporteren. Als gevolg van dit idee wordt in de jaren negentig onderhandeld met het Russische bedrijf Gazprom. Het gas uit het oosten begint na de eeuwisseling te stromen en om dat te vieren organiseert het nieuwe Groninger Museum een tentoonstelling van de Russische Rembrandt. Op het oog een briljant plan, van producent naar handelaar, maar is dat ook zo?

Andere Tijden is elke woensdag rond 22.15 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Andere Tijden terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Woensdag 8 december in Andere Tijden: de strijd om gas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV