De beste programma's voor de Nederlandse voetballiefhebber

De beste programma's voor de Nederlandse voetballiefhebber
Deze programma's geven je een unieke wedstrijdervaring in de woonkamer

Nieuws :

Nederland is een echt voetballand! Zeker nu het Nederlands elftal afgelopen zomer deelnam aan het Europees Kampioenschap en dat in de winter van 2022 zal doen op het Wereldkampioenschap in Qatar. Wekelijks zijn er tal van verschillende voetbalprogramma’s op tv. Denk aan de samenvattingen van de wedstrijden in de Nederlandse Eredivisie, een overzicht van het voetbal in het buitenland en diverse talkshows. Welke programma’s behoren tot jouw favorieten? Dat Nederland gek is van voetbal blijkt ook wel uit het feit dat er tijdens de reclameblokken steeds meer reclame wordt gemaakt voor wedden op voetbal. Sinds de legalisering ervan begin oktober is het aantal aanbieders fors gegroeid. Overigens hebben de grootste aanbieders nog geen licentie van de Kansspelautoriteit gekregen.

Wedstrijden volledig of als samenvatting kijken op televisie
De wedstrijden in de Nederlandse Keuken Kampioen Divisie (KKD) en de Eredivisie worden uitgezonden door ESPN. Voorheen werd op het open kanaal FOX een schakelprogramma aangeboden op de vrijdagavond. Hierin werden alle doelpunten van de wedstrijden in de KKD getoond. Tegenwoordig vind je dat schakelprogramma op ESPN 1. Voor klanten van KPN is dat kanaal te bekijken zonder hier een extra pakket voor af te moeten nemen. Klanten van Ziggo kunnen de zender niet bekijken zonder ESPN-abonnement. Wel is het mogelijk om gratis samenvattingen te kijken. Op avonden met voetbal uit de Eredivisie worden de samenvattingen getoond op NPO 1 in Studio Sport Eredivisie.

Internationale voetbalwedstrijden bij Ziggo
Andersom hebben klanten van Ziggo de mogelijkheid om verschillende internationale voetbalwedstrijden gratis te bekijken. Dit doen ze op kanaal 14: Ziggo Sport Select. Overigens wordt op deze zender niet alleen voetbal uitgezonden. Je vindt er dit jaar ook de races van de Formule 1. Ziggo toont wedstrijden uit Frankrijk, Spanje en Engeland. Ook de Italiaanse Serie A wordt op Ziggo getoond. Wekelijks kiest de provider de mooiste wedstrijden uit voor haar kanalen. Mensen die Ziggo combineren met Vodafone kunnen deze zenders als gratis extra zenderpakket afnemen.

Talkshows rondom voetbalcompetities
Naast de mogelijkheden om wedstrijden uit de Nederlandse en verschillende internationale competities op televisie te bekijken, zijn er een groot aantal talkshows. Voor velen de meest bekende talkshow is Veronica Inside, elke maandag en vrijdag te zien op Veronica. In deze show wordt niet alleen over voetbal gepraat. Regelmatig maakt men een uitstapje naar de showbizz of bijvoorbeeld politiek. Aan tafel zitten standaard Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen. Naast de vaste tafelgasten worden er wekelijks gasten uitgenodigd.

Andere show
Veronica Inside is niet de enige voetbaltalkshow. Alternatieven zijn onder meer Rondo en Studio Voetbal. Studio Voetbal wordt iedere zondagavond op NPO 1 uitgezonden. Nadeel vinden veel mensen dat het programma pas om half elf in de avond begint. Rondo is een programma van Ziggo. Het programma wordt uitgezonden op het open kanaal voor Ziggo-klanten: Ziggo Sport Select. Net als bij Veronica Inside zitten er ook bij Rondo en Studio Voetbal wekelijks gasten aan tafel. Vaak gaat het om ex-voetballers die hun licht laten schijnen op de wedstrijden in het weekend. Genoeg te kiezen dus!

Ben jij ook een enorme voetballiefhebber? Ga voor alle informatie over wedden op voetbalwedstrijden naar de website van Voetbaluitslagen.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op De beste programma's voor de Nederlandse voetballiefhebber of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV