Ook op televisie meer aandacht voor crypto

Ook op televisie meer aandacht voor crypto
Informatieve zenders over de laatste koersupdates

Nieuws :

Steeds meer mensen verdiepen zich in de wondere wereld van digitaal geld: crypto’s. Na de rappe stijging en de daaropvolgende daling in 2017 leek de populariteit van Bitcoin en Ethereum snel voorbij te zijn. Het tegendeel blijkt waar, want steeds meer Nederlanders overwegen de aankoop van digitaal geld. Voornaamste reden is het rendement wat men hiermee kan behalen. Sinds de daling aan het begin van 2018 is de crypto valuta koers van Bitcoin en Ethereum opnieuw sterk gestegen. Reden voor de groeiende populariteit is onder meer de aandacht die televisieprogramma’s besteden aan digitale munten en de achterliggende technologie. Ook in reclameblokken worden vaker bedrijven getoond die de handel in deze munten faciliteren.

Onder meer Radar wijdde een uitzending aan crypto’s
Verschillende Nederlandse actualiteitenprogramma’s hebben inmiddels uitzendingen gemaakt waarin aandacht besteed werd aan crypto’s. Een voorbeeld van zo’n programma is Radar van AVROTROS. Dit programma ging in haar uitzending in op zowel de technologie van digitale munten, alsook de risico’s die het met zich meebrengt. Niet iedere munt is even betrouwbaar, mede doordat het aanmaken van een eigen munt zo eenvoudig is. Het programma laat op een hele duidelijke manier zien hoe belangrijk het is om je te verdiepen in deze technologie alvorens je investeert in munten.

Tip: kijk ook eens naar de afleveringen die Zembla van BNNVARA maakte over de wereld achter digitaal geld.

Bulls & Bears van RTL Z
Waar Radar en Zembla eenmalige afleveringen maakten over cryptomunten, komt RTL Z met een doorlopend programma: Bulls & Bears. De naam verwijst naar de bulls die een markt doen laten stijgen en de bears die voor een daling kunnen zorgen. Het zijn veelgebruikte termen in de wereld rond digitale munten. Bulls & Bears is een talkshow waarin gesproken wordt over de actualiteiten rond beleggingen. Overigens gaat het in dit programma niet alleen om beleggingen in crypto’s. Ook investeringen in ETF’s en bijvoorbeeld individuele aandelen op de beurs komen aan bod.

Documentaires op Videoland over digitaal geld
Niet alleen televisieprogramma’s besteedden aandacht aan digitale valuta. Ook op Videoland zijn verschillende documentaires te vinden. Een bekend voorbeeld is de documentaire Cryptokoorts. Het is een serie waarin zowel gekeken wordt naar de successen die digitale munten hebben opgeleverd als de valkuilen hiervan. Voornaamste vraag die men probeert te beantwoorden: is Bitcoin of Ethereum een munt voor de toekomst, of gaat het om een bubbel - wat sommige economen suggereren?

Wil je meer weten over de koersen van verschillende crypto's en het investeren en handelen in crypto valuta? Ga dan naar de website van Crypto Valuta.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Ook op televisie meer aandacht voor crypto of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV