Dinsdag in Op1: Astrid Kersseboom over de 18e verjaardag van prinses Amalia

Dinsdag in Op1: Astrid Kersseboom over de 18e verjaardag van prinses Amalia
Dit zijn de gasten van dinsdag 7 december

Kijktip :

Dinsdag is het de beurt aan Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana. Dit duo presenteert elke dinsdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van dinsdag 7 december

  • Tien jaar geleden voltrok zich in Panama een honkbalwonder. Team Kingdom of the Netherlands verslaat 25-voudig wereldkampioen Cuba en wint zo als eerste Europese land het wereldkampioenschap honkbal. Ruim 10 jaar later wordt er in de documentaire ‘Het Nederlandse Honkbalwonder’ teruggeblikt op deze ongekende prestatie. Vanavond bij Op1 doen we hetzelfde met hoofdrolspelers uit het team van toen, pitcher Diego Markwell en catcher Sidney de Jong en met sportcommentator Mart Smeets.

  • Prinses Amalia viert vandaag haar achttiende verjaardag. Naast het eten van taart kan ze zich ook alvast voorbereiden op haar toespraak morgen, als ze wordt binnengeleid in de Raad van State.Astrid Kersseboom presenteert deze gelegenheid en bespreekt vanavond bij Op1 samen met Blauw Bloed-presentator Jeroen Snel wat er allemaal voor de prinses gaat veranderen.

  • De kans dat jonge kinderen ernstig ziek worden van het coronavirus is niet heel groot. Toch komen sommigen op de IC terecht, weet kinderarts Emmeline Buddingh. Een groep kinderen zonder onderliggend lijden krijgt last van de ziekte Mis-C. Zo ook de 11-jarige zoon van Nelleke van der Knijff, zij vertelt hoe haar gezonde zoon ineens op de IC terecht kwam na een niet-opgemerkte coronabesmetting. Vanavond bij Op1 bespreken ze dit zeldzame gevaar bij kinderen.

  • Gaan de scholen nu wel of niet eerder met kerstvakantie? Als het aan kinderarts Patricia Bruijning ligt zou het een oplossing kunnen zijn tegen de coronabesmettingen. En of basisscholieren wel of niet een prik moeten krijgen hangt af van de bijwerkingen en van hun immuunsysteem. Deze en andere vragen bespreken we vanavond bij Op1 met de arts van het UMC.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV