Dinsdag in M: Claudia de Breij over het interview met prinses Amalia

Dinsdag in M: Claudia de Breij over het interview met prinses Amalia
Dit zijn de gasten van dinsdag 7 december

Kijktip :

Margriet van der Linden ontvangt allerlei gasten aan haar tafel die praten over de meest uiteenlopende actuele onderwerpen. Hieronder lees je wie vanavond de gasten zijn bij M.

De gasten in M van dinsdag 7 december

  • Het Marengo-proces is na twee maanden weer van start gegaan. Ridouan Taghi is daarbij aanwezig in de zwaarbeveiligde rechtbank, De Bunker in Osdorp. De moord op Ranko Scekic staat deze week centraal, de eerste liquidatie waar Kroongetuige Nabil B., naar eigen verklaring, bij aanwezig was. Ook maakte het OM bekend dat mede-hoofdverdachte in het Marengo-proces, Saïd Razzouki, vanuit Colombia is uitgeleverd aan Nederland. Dat heeft bijna twee jaar geduurd. Razzouki is overgebracht naar de Extra Beveiligde Inrichting in Vught, hij wordt verdacht van betrokkenheid bij drie moorden. Misdaadjournalist van NRC Jan Meeus was aanwezig in de rechtbank en praat ons bij over deze rechtszaak.

  • Het cultureel ontspanningscentrum (COC) komt al jaren op voor de vrijheid en rechten van lhbti'ers. Vandaag bestaat de homobelangenvereniging 75 jaar en is daardoor de oudste ter wereld. Voor veel homoseksuelen was het COC al die jaren en toevluchtsoord en heeft het ongekend veel betekend. Aan tafel Magda Römgens en Clem Bongers, die beiden veel te danken hebben aan het COC.

  • Het moet een mooie dag zijn op paleis Huis ten Bosch: vanaf vandaag mag onze kroonprinses Catharina-Amalia haar vader officieel opvolgen. Hoe kijkt ze naar de toekomst? En is ze klaar voor de verantwoordelijkheid van de kroon? Claudia de Breij kreeg de eervolle opdracht om een portret te maken van de prinses. Aan de hand van een reeks gesprekken en ontmoetingen schreef Claudia de Breij het boek 'Amalia', dat je kennis laat maken met de persoon achter de Koninklijke muren. Welke momenten zijn Claudia bijgebleven? En hoe was het om de kroonprinses te mogen interviewen? Vanavond is Claudia de Breij te gast om 19.00 uur in M.

M is elke werkdag rond 19.00 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van de talkshow M terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Dinsdag in M: Claudia de Breij over het interview met prinses Amalia of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV