Vanavond op tv: Bayern München - FC Barcelona en halve finale Het Perfecte Plaatje

Vanavond op tv: Bayern München - FC Barcelona en halve finale Het Perfecte Plaatje
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 8 december

Kijktip :

Vanavond zien we de ontknoping van de Champions League in Groep E tot en met H. Barcelona zal alles op alles moeten zetten om de volgende ronde te bereiken. Verder onder meer de halve finale van Het Perfecte Plaatje. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 8 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Het Perfecte Plaatje: halve finale

RTL 4
20:30 uur

In de halve finale van Het Perfecte Plaatje strijden de laatste vier fotografen om die felbegeerde plek in de finale. De overgebleven deelnemers zijn presentator Frits Sissing, actrice Georgina Verbaan, acteur/danser Juvat Westendorp en presentator/acteur Patrick Martens. Voor de eerste opdracht gaan ze op jacht naar wildlife in de prachtige Amsterdamse Waterleidingduinen, en de tweede opdracht is een zeer persoonlijke serie.


Start: BBC Wildlife Madagascar

SBS 9
20:30 uur

In de BBC-documentaireserie Madagascar worden de bijzondere dieren die op het Afrikaanse eiland Madagaskar leven gevolgd. Meer dan 80 procent van de dieren en planten op Madagaskar wordt nergens anders op aarde gevonden. De legendarische David Attenborough heeft de serie ingesproken. De natuurserie is verdeeld over drie afleveringen.


Live: Bayern München - FC Barcelona

RTL 7
20:55 uur

Vanaf 20:00 uur de voorbeschouwing en om 21:00 uur live verslag van Bayern München - FC Barcelona in de Champions League. In de laatste speelronde van de groepsfase heeft Barcelona de zware opdracht om Bayern in Duitsland te verslaan. Dat is zeer waarschijnlijk nodig om de knock-outfase te halen. Bayern is na vijf zeges al zeker van de eerste plek in Groep E. Barcelona heeft zeven punten en Benfica staat op vijf.


Docu: Free Solo

National Geographic
21:00 uur

De meest onbevreesden onder de bergbeklimmers doen aan free solo, ook wel 'vrij klimmen' genoemd: klimmen zonder touw of enige andere vorm van beveiliging. En dat op grote hoogten, waardoor elk klein foutje letterlijk fataal kan zijn. Het is dé specialiteit van de Amerikaan Alex Honnold. De documentaire Free Solo volgt hem tijdens zijn voorbereiding op de beklimming van El Capitan, de legendarische, 900 meter hoge bergwand in het Yosemite National Park.


Andere Tijden: strijd om gas

NPO 2
22:20 uur

Andere Tijden blikt in deze aflevering terug op de strijd om het gas in Nederland. Dolblij is Nederland begin jaren 60 met de vondst van het Groningse gas. Meer dan in welke land ook worden huizen aangesloten op het gas, het brengt Nederland welvaart. Maar ooit is het gas op, en wat dan? Staatsbedrijf Gasunie verzint een list. In plaats van Gronings gas gaat Nederland Russisch gas transporteren. En dus wordt in de jaren 90 onderhandeld met het Russische bedrijf Gazprom.


Top 2000 - The Untold Stories: Within Temptation

NPO 3
22:25 uur

In deze aflevering van Top 2000: The Untold Stories vertellen zanger Ian Gillan en bassist Roger Glover van Deep Purple over het ontstaan van hun hit 'Black Night', die in dronken toestand werd geschreven en opgenomen. Verder blijkt een heel concept schuil te gaan achter 'Faster' van Within Temptation, inclusief stripboekenreeks, aldus zangeres Sharon den Adel en gitarist Robert Westerholt. En verder een ontmoeting met de Deense zanger Lukas Graham.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Bayern München - FC Barcelona en halve finale Het Perfecte Plaatje of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV