Dit zijn de veranderingen van Formule 1 bij nieuwe dienst Viaplay

Dit zijn de veranderingen van Formule 1 bij nieuwe dienst Viaplay
Autosport weg bij Ziggo Sport

Sport :

Er gaat na het slot van het huidige Formule 1 seizoen - die nog spannend genoeg is - heel wat veranderen in Nederland. De rechten van de grootste autorace-competitie van de wereld verdwijnen bij Ziggo Sport en gaan naar een gloednieuwe dienst: Viaplay. Gids.tv heeft het overzicht van alle veranderingen.

Bekijk de Formule 1-kalender van 2022

NENT
De nieuwe streamingdienst Viaplay, een product van rechtenhouder NENT (Nordic Entertainment Group), zal €13,99 per maand gaan kosten. In nauwe samenwerking met KPN en VodafoneZiggo gaat NENT het ook mogelijk maken om via de tv te kijken. Natuurlijk zijn ook alle applicaties uitgerold. Op 1 maart 2022 moet de dienst beschikbaar zijn voor het Nederlands publiek.

Zandvoort
Uiteraard is de GP van Zandvoort ook te zien op Viaplay, maar daar komt nog een extraatje bij: de Grote Prijs zelf is ook live te zien bij de NOS. De publieke omroep krijgt ook weer alle samenvattingen van de races.

Verslaggevers
Uiteraard zien we bij een verandering van rechthebbende ook nieuwe gezichten. Olav Mol en Jack Plooij verdwijnen van het toneel. De rol van Mol wordt ingevuld door Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk, Jack Plooij's vervanger is Stephane Cox.

In de nieuwe studio is Amber Brantsen de presentator van de studioprogramma's. Tom Coronel, Giedo van der Garde en Christijan Albers zullen de rol van experts op zich nemen.

Vanaf 1 maart 2022 kan het Nederlands publiek kijken naar Viaplay, waar naast de Formule 1 ook het darts, de Premier League en de Bundesliga uit gaat zenden.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Dit zijn de veranderingen van Formule 1 bij nieuwe dienst Viaplay of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV