Aangrijpende documentaire De bellers donderdag te zien op NPO 2

Aangrijpende documentaire De bellers donderdag te zien op NPO 2
IC-artsen bellen familieleden van coronapatiënten

Kijktip :

De nog altijd voortwoekerende coronapandemie heeft in de afgelopen anderhalf jaar vele schrijnende situaties voortgebracht. Dat wordt ook duidelijk in de aangrijpende documentaire De bellers, donderdag 9 december te zien op NPO 2.

De bellers gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Eerste golf
In deze documentaire volgen we het zogenaamde 'IC Support Team' van het Amsterdam UMC. Dit team werd speciaal opgezet tijdens de eerste coronagolf in 2020 en bestaat uit artsen die dagelijks met families bellen over de toestand van hun dierbaren op de IC. Familieleden mogen niet aanwezig zijn bij hun dierbaren, die vechten voor hun leven - en dus zijn de gesprekken via de telefoon de enige manier om informatie te krijgen over het ziekteverloop.

Intiem en intens
De ongeruste stemmen aan de andere kant van de lijn maken eens te meer duidelijk hoe zwaar het voor de achterblijvers is om informatie over doodzieke familie op afstand te krijgen. Voor de artsen van het Support Team is het net zo emotioneel. Niet eerder hebben ze op zo'n intieme en intense wijze contact gehad met de familieleden van patiënten. Er ontstaan banden en de artsen proberen de families mentaal te ondersteunen. Ook zijn ze een luisterend oor voor hen.

De documentaire De bellers is donderdag 9 december om 22.40 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu De bellers terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Aangrijpende documentaire De bellers donderdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV