Recensie: The Tragedy of Macbeth is zwart-wit met Shakespeariaanse dialogen

Recensie: The Tragedy of Macbeth is zwart-wit met Shakespeariaanse dialogen
Volgende ongrijpbare film van Joel Coen

Film :

Vanaf 14 januari 2022 staat de film The Tragedy of Macbeth op Apple TV Plus. Joel Coen is terug op het toneel met een film die zwaar hangt aan het toneel. Met Denzel Washington en Frances McDormand heeft de film twee zwaargewichten in huis. Lees hier de recensie van The Tragedy of Macbeth.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Schotland
Macbeth, de Thane van Glamis, ontvangt een profetie van een trio heksen dat hij op een dag koning van Schotland zal worden. Verteerd door ambitie en tot actie aangespoord door zijn vrouw, vermoordt Macbeth zijn koning en neemt hij de troon voor zichzelf.

Bron: A24

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment score: 60% | IMDb-score: 7,7

Joel Coen heeft toch weer een film gemaakt die verrast en die je absoluut niet aan ziet komen. Surrealistisch, rauw en zelfs af en toe een beetje humoristisch. Door het gigantisch uitvergroten van het Shakespeariaanse taalgebruik is het regelmatig niet te volgen wat er precies gezegd wordt, maar de visuele en auditieve context geeft uitstekend weg wat er aan de hand is. Het acteerwerk van voornamelijk hoofdrolspelers Washington en McDormand is fantastisch en het visuele aspect is, ondanks het zwart-wit, overweldigend. 3,5 ster.

Cast
Naast Denzel Washington (Training Day) en Frances McDormand (Nomadland) spelen ook Alex Hassell (The Red Sea Diving Resort), Corey Hawkins (In The Heights) en Brendan Gleeson (In Bruges) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Joel Coen (Hail, Caesar!).

Vanaf 14 januari 2021 is The Tragedy of Macbeth te kijken op Apple TV+. Genre: nn. Tijdsduur: 105 minuten. IMDb-score: 7,8.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: The Tragedy of Macbeth is zwart-wit met Shakespeariaanse dialogen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV