Vanavond op tv: Real Sociedad - PSV, Feyenoord - Maccabi Haifa en docu De bellers

Vanavond op tv: Real Sociedad - PSV, Feyenoord - Maccabi Haifa en docu De bellers
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 9 december

Kijktip :

Vanavond vindt de apotheose van de poules in de Europa League en de Conference League plaats. Vooral bij PSV staat er nog veel op het spel, waar Feyenoord al zeker is van de volgende ronde. Verder onder meer de aangrijpende documentaire De bellers. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 9 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Real Sociedad - PSV (Europa League)

Veronica
18:40 uur

Vanaf 18:00 uur de voorbeschouwing en om 18:45 uur live verslag van Real Sociedad - PSV in de Europa League. Beide clubs strijden in de laatste speelronde om de tweede plek in de groep die Monaco sowieso gaat winnen. PSV heeft acht punten en Real Sociedad heeft er zes. Dat betekent dat de Eindhovenaren aan een gelijkspel genoeg hebben om de tussenronde van de Europa League, tegen een nummer drie uit de Champions League, te bereiken.


Zembla: ziek van Schiphol

NPO 2
20:25 uur

Zembla onderzoekt deze week wat de luchtverontreiniging op Schiphol betekent voor de mensen die daar werken en of ze daartegen beschermd worden. Zo'n twintigduizend platformmedewerkers van Schiphol werken dag in dag uit in de uitlaatgassen van vliegtuigen en dieselvoertuigen. Het personeel maakt zich zorgen over de gezondheidsschade die de dampen kunnen veroorzaken.


Mr. Frank Visser doet uitspraak: terror terriërs

SBS 6
20:30 uur

Mr. Frank Visser reist deze week af naar het Friese dorpje Kollumerpomp, waar Andrew en Marijke al zo'n tien jaar extreme overlast hebben van de keffertjes van hun buren. Die zouden niet zomaar blaffen, maar veel extremer dan andere hondjes. De buren in kwestie, Monique en Andy, vinden de klachten van de buren maar onzin. Hun geliefde viervoeters zijn echt niet drukker dan andere hondjes. En daarnaast vinden zij dat de buren van een mug een olifant maken.


Ik vertrek: bedrogen in Frankrijk

NPO 1
20:35 uur

Deze week volgt Ik vertrek de familie Van Veen. Steven en Miranda hebben het goed voor elkaar in Nederland. Toch kriebelt het al een lange tijd om iets anders te gaan doen. In het Franse Lavercantière hebben ze hun oog laten vallen op een chateau met 12 hectare grond. Voordat ze van start kunnen met klussen, lopen ze tegen een vervelende verkopende partij aan. De huidige eigenaar liegt en bedriegt en daar zijn Steven en Miranda niet van gediend.


Live: Feyenoord - Maccabi Haifa (Conference League)

Veronica
21:00 uur

Live verslag van Feyenoord - Maccabi Haifa in de Conference League. Feyenoord is voorafgaand aan deze speelronde al zeker van de eerste plek in Groep E. Slavia Praag en Union Berlin strijden om plek twee. Nog geen enkel duel in deze groepsfase werd door Feyenoord verloren. Uit bij Maccabi Haifi bleef het 0-0. Daarna volgden nog drie zeges en een gelijkspel.


Docu: De bellers

NPO 2
22:40 uur

De documentaire De bellers volgt het 'IC support team' dat Amsterdam UMC opzet tijdens de eerste coronagolf in 2020. Een team van artsen belt dagelijks met de families over de toestand van hun dierbaren die op de IC liggen. Familieleden mogen niet aanwezig zijn bij hun dierbaren, die voor hun leven vechten. De telefoongesprekken en de ongeruste stemmen aan de andere kant van de lijn maken voelbaar hoe zwaar het voor de achterblijvers is om het ziekteverloop op afstand te moeten meemaken.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV