Heerlijke misdaadcomedy Jackie Brown zaterdag te zien op Spike

Heerlijke misdaadcomedy Jackie Brown zaterdag te zien op Spike
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Na een grootse doorbraak met Reservoir Dogs (1992) en Pulp Fiction (1994) bleef Quentin Tarantino hangen in het misdaadgenre, maar zijn derde film was wel compleet anders dan de eerste twee. Jackie Brown is namelijk een hommage aan het 'blaxploitation'-genre. Deze heerlijke misdaadcomedy is zaterdag te zien op Spike en je kunt Jackie Brown streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal Spike te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Centraal in het verhaal staat Jackie Brown, een stewardess die louche klusjes verricht voor haar baas. Tijdens het smokkel van geld wordt ze opgepakt en Brown krijgt een aanbod van de politie: samenwerken om de wapenhandelaar waar ze voor werkt op te pakken, waarna ze vrijuit kan gaan. Brown weigert en belandt in de gevangenis, maar ene Max Cherry betaalt haar borgsom. Samen smeden ze een plan om beide partijen tegen elkaar uit te spelen en er zelf met een groot geldbedrag vandoor te gaan.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
In al zijn films brengt Quentin Tarantino wel een eerbetoon aan één of meerdere genres. Met Jackie Brown haalde hij actrice Pam Grier weer voor het voetlicht, die in de jaren zeventig speelde in de zogenaamde 'blaxploitation'-films: goedkoop gemaakte actiefilms die vooral een zwart publiek aanspraken. Grier is fantastisch in de hoofdrol, maar de show wordt bijna gestolen door een grote groep fantastische bijrolspelers. Daarnaast is het script van Tarantino weer uitstekend, met veel komische elementen.

Cast
Naast Pam Grier (Larry Crowne) en Samuel L. Jackson (The Hateful Eight) zijn ook Robert Forster (El Camino: A Breaking Bad Movie), Bridget Fonda (A Simple Plan) en Robert De Niro (The Irishman) te zien in Jackie Brown. Deze film is geregisseerd door Quentin Tarantino (Once Upon a Time in Hollywood).

Jackie Brown (1997) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is zaterdag 18 maart om 20.30 uur te zien op Spike. Genre: comedy, misdaad. Speelduur: 154 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Heerlijke misdaadcomedy Jackie Brown zaterdag te zien op Spike of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV