Zondag 12 december in Onze boerderij: de toekomstdromen van boeren

Zondag 12 december in Onze boerderij: de toekomstdromen van boeren
Yvon Jaspers neemt een kijkje op diverse boerderijen

Kijktip :

In een nieuwe aflevering van Onze boerderij, zondag 12 december te zien op NPO 1, gaat Yvon Jaspers op bezoek bij verschillende boerderijen om met de boeren te praten over hun toekomstplannen en -dromen.

Onze boerderij gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Kalfjes
Jaarlijks worden er in Nederland zo'n 1,5 miljoen kalfjes geslacht. Het zijn veelal stierkalfjes, of een overschot aan vaarskalfjes die niet op de boerderij kunnen blijven. Dit vlees is voornamelijk bedoeld voor de export, want in Nederland wordt er maar weinig kalfsvlees gegeten. Yvon Jaspers gaat op bezoek bij kalverhouders Bert en Trees.

Twente
Zij vertellen over hun passie voor de kalveren en het werk op de boerderij. Ook gaat Jaspers op bezoek bij boerenzonen Bart en Tom, die opgroeien op het melkveebedrijf van hun ouders in Twente. Als ze naar de Randstad trekken om te studeren zien ze daar hoe de soy-lattes en plantaardige zuivel hun opmars maken. Ze besluiten zelf soja te verbouwen op het land van hun ouders.

Onze boerderij is elke zondag rond 21.35 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Onze boerderij terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV