Documentaire Bewaarders zondag 12 december te zien op NPO 2

Documentaire Bewaarders zondag 12 december te zien op NPO 2
Nieuw concept in Justitieel Complex Zaanstad

Kijktip :

Zondagavond (12 december) is de documentaire Bewaarders te zien op NPO 2. Hierin kijken we mee met een nieuw concept in het Justitieel Complex Zaanstad: hier worden meer gedetineerden gehuisvest, met minder personeel. De nadruk komt te liggen op de eigen verantwoordelijkheid van de gevangenen.

Bewaarders gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Hypermodern
Nadat een aantal verouderde gevangenissen, zoals de Bijlmerbajes, hun deuren hebben gesloten wordt in 2016 het Justitieel Complex Zaanstad geopend. Deze nieuwe, hypermoderne inrichting moet voor meer efficiëntie zorgen en meer gevangenen herbergen. De inzet van slimme, computergestuurde technieken moet helpen bij het terugbrengen van het personeel.

Re-integratie
De manier van werken is ook nieuw, want de re-integratie begint al binnen de muren. Ze worden aangesproken op eigen verantwoordelijkheid, waarmee ze bewegingsvrijheid kunnen verdienen. Het personeel moet dit in goede banen leiden. Maar wat doet dit met de gevangenen? En wat betekent het voor bewaarders, die dagelijks al te maken hebben met agressie, manipulatie en psychische stoornissen.

De documentaire Bewaarders is zondag 12 december om 22.20 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Bewaarders terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV