Recensie: Don't Look Up is rampenfilm met flink veel humor en belangrijke boodschap

Recensie: Don't Look Up is rampenfilm met flink veel humor en belangrijke boodschap
Met Leonardo DiCaprio en Jennifer Lawrence

Film :

Vanaf donderdag 9 december draait de nieuwe film Don't Look Up in de Nederlandse bioscopen. Op 24 december is de nieuwe film van Adam McKay met een flinke sterrencast ook op Netflix te vinden. Kan de cast de film ook dragen? Lees hier de filmrecensie van Don't Look Up.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Mediaoffensief
Twee astronomen ontdekken dat een zeer gevaarlijke asteroïde de aarde nadert en zal vernietigen. Ze beginnen vervolgens aan een tour langs de media om de mensheid te waarschuwen. Er is echter een klein probleem: ze staan onderaan de ladder binnen hun werksoort.

Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Natuurlijk is deze film absoluut niet van de kwaliteit van regisseurs als Scorsese en Ridley, dat weten we natuurlijk van McKay. Maar met films als Vice heb je een prima blauwdruk voor deze film te pakken. De rollen van Lawrence en DiCaprio vallen uiteraard het meeste op, maar we kunnen niet om de prestaties van Meryl Streep en haar consorten heen. Dit is hoe je een rampenfilm aansprekend maakt voor een groot publiek: met humor om te lachen en een boodschap die zeer duidelijk door de film heen gesponnen is. 4 sterren.

Cast
Naast Leonardo DiCaprio (The Revenant) en Jennifer Lawrence (Passengers) spelen ook Meryl Streep (The Devil Wears Prada), Jonah Hill (The Wolf of Wall Street) en Timothée Chalamet (Dune) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Adam McKay (Vice).

Vanaf 7 december 2021 is Don't Look Up te zien in de Nederlandse bioscopen en vanaf 24 december te streamen op Netflix. Genre: Komedie. Tijdsduur: 138 minuten. IMDb-score: 7,5.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Don't Look Up is rampenfilm met flink veel humor en belangrijke boodschap of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV