Matthijs van Nieuwkerk versus Dolf Jansen over Oxfam-schandaal

Matthijs van Nieuwkerk versus Dolf Jansen over Oxfam-schandaal
'Vergeet Rico Verhoeven tegen Jamal Ben Saddik'

Nieuws

Een ongekend harde confrontatie in De Wereld Draait Door woensdagavond: Dolf Jansen, ambassadeur van Oxfam Novib, probeerde uit te leggen waarom hij nog steeds bij de hulporganisatie zit - ondanks de seksschandalen op Haïti. Matthijs van Nieuwkerk en Jan Mulder legden hem het vuur aan de schenen.

AD-columniste Angela de Jong was positief verrast door de uitzending. "Matthijs van Nieuwkerk treedt niet zo vaak op als verbeten aanklager. Hij houdt het liever snel en gezellig zo rond de klok van half acht. Maar deze rol stond hem zeker net zo goed als zijn strak gesneden jasje."

Angela de Jong van het AD.

De cabaretier, volgens De Jong behoort hij tot de 'DWDD-familie', werd ongekend hard aangepakt - en Jan Mulder deed er vanaf de zijlijn nog een schepje bovenop. "Man, man, man, dit was nu echt een voorbeeld van hoe een discussie in een talkshow zou moeten zijn. Vergeet Rico Verhoeven tegen Jamal Ben Saddik."

De columniste vond dat de 'kijker' de uiteindelijke winnaar was. "Het was puntje-op-de-bank-tv. Daar gebeurde wat. Het was niet zoals zo vaak een voorgekookte prak tussen twee opponenten met een presentator in het midden die lekker buiten schot blijft. Nu was Van Nieuwkerk zelf één van de partijen."

Op Twitter ging het helemaal los met kijkers die óf partij kozen voor Jansen óf Matthijs van Nieuwkerk complimenteerden met zijn stijl.

Bekijk hier het volledige gesprek tussen Matthijs van Nieuwkerk en Dolf Jansen. De Wereld Draait Door is elke werkdag vanaf 19.00 uur te zien op NPO 1.

Tags: jan mulder, oxfam, confrontatie, haiti, de wereld draait door, dwdd, confrontaties, seksschandaal, oxfam-novib, dolf jansen, matthijs van nieuwkerk, gevecht

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »