Dinsdag in Op1: Thomas van Groningen over het nieuwe regeerakkoord

Dinsdag in Op1: Thomas van Groningen over het nieuwe regeerakkoord
Dit zijn de gasten van dinsdag 14 december

Kijktip :

Dinsdag is het de beurt aan Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana. Dit duo presenteert elke dinsdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van dinsdag 14 december

  • Een 22-jarige vrouw heeft aangifte gedaan van seksueel misbruik door Marco Borsato. Volgens de vrouw was Borsato een huisvriend van haar ouders en vergreep hij zich al sinds haar 15e aan haar. Borsato lag al langer onder vuur, maar het is voor het eerst dat iemand daadwerkelijk aangifte doet bij de politie. Hij ontkent zelf iedere beschuldiging. Journalist Martin Groenewold bracht dit aan het licht en strafrechtadvocaat Meike Lubbers vertelt hoe nu verder.

  • De basisscholen gaan een week eerder met vakantie, de avondlockdown wordt verlengd en de boostercampagne wordt versneld. Vanavond om 19.00 uur is het alweer tijd voor de zoveelste coronapersconferentie en met kerst voor de boeg, is het zaak dat de nieuwe omikronvariant zo snel mogelijk wordt teruggedrongen. Vanavond bij Op1 vertelt OMT-lid Jan Kluytmans waarom omikron een akelige gamechanger kan zijn.

  • De fracties van VVD, D66, CDA en CU nestelden zich vandaag buiten de Kamer om het langverwachte concept regeerakkoord te lezen. We weten inmiddels iets meer over de verdeling van het geld, maar verrassend genoeg lekt er weinig uit. Wat staat ons te wachten op het gebied van klimaat, stikstof, onderwijs, wonen, zorg? Hoe diep zijn de zakken nog? Vanavond bij Op1 legt econoom Marike Stellinga het uit en politiek verslaggever Thomas van Groningen bespreekt het laatste Haagse nieuws.

  • Tukker Herman Finkers wil nog invloed uitoefenen op het nieuwe regeerakkoord, maar Twente ligt te ver weg voor de besluitvormers in Den Haag. Een kilometer onder de grond worden door de NAM enorme hoeveelheden giftig water gepompt en bewoners maken zich hierover grote zorgen. Finkers besloot daarom een open brief te schrijven aan Rutte en vertelt in Op1 over dit al jarenlang slepende dossier.

  • Een zomers carnaval zoals in Zuid-Amerika en een zonnig kerst met de hele familie vieren ergens half augustus. Als het aan burgemeester Paul Depla ligt, zouden we op z’n minst over zulke opties na moeten denken, vanwege de aanhoudende pandemie. Theoloog des Vaderlands Thomas Quartier ziet feestdagen op het strand echter niet zitten. Vanavond bij Op1 bespreken ze de voors en tegens van het schuiven van feestdagen.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Dinsdag in Op1: Thomas van Groningen over het nieuwe regeerakkoord of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV