Vanavond op tv: kerstaflevering Busje komt zo, terugblik op de Scheetjes in Ik vertrek

Vanavond op tv: kerstaflevering Busje komt zo, terugblik op de Scheetjes in Ik vertrek
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 16 december

Kijktip :

Vanavond is op NPO 1 een speciale kerstaflevering van Busje komt zo te zien, waarin Paul de Leeuw mensen met een beperking verrast. Daarvoor blikken we terug op het avontuur van de Scheetjes in Ik vertrek. Hoe is het nu met ze? Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 16 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Superheldenfilm: Logan

Veronica
20:30 uur

Op Veronica is vanavond de indrukwekkende superheldenfilm Logan te zien. In 2029 zijn de X-Men ontbonden en is de mutantpopulatie gekrompen door genetisch gemodificeerde planten die krachten kunnen verminderen. Logans vermogen om zichzelf te genezen is slinkende en hij ontfermt zich samen met mutant Caliban over de zieke Professor X. Hij was van plan altijd ondergedoken te blijven totdat een jonge, voortvluchtige mutant zijn pad kruist. Hij voelt zich gedwongen haar te helpen, omdat hij de reden is dat zij wordt achtervolgd door sinistere figuren. Zij is namelijk gemaakt met Logans DNA.

Ik vertrek: de Scheetjes, hoe is het met ze?

NPO 1
20:35 uur

Ik vertrek gaat in deze aflevering terug naar 'De Scheetjes', Hans en Karin die in 2015 een mini-adventure golfbaan startten op Bonaire. De golfbaan werd een groot succes en De Scheetjes worden al snel een bekend fenomeen op het eiland. Zes jaar later is alles anders. Karin is halsoverkop teruggekomen naar Nederland. De Scheetjes zijn uit elkaar. Terwijl Karin een nieuw leven probeert op te bouwen, runt Hans in zijn eentje de golfbaan.

Knoop Busje Komt Zo: kerstaflevering

NPO 1
21:30 uur

In deze speciale kerstaflevering van Busje komt zo verrast Paul de Leeuw mensen met een verstandelijke beperking op door middel van muziek, humor en licht en lekker eten om deze coronaperiode beter te verdragen. Samen met 'SuperBuddies' Frans Bauer, Maan, Simon Keizer en Dieuwertje Blok gaat Paul de Leeuw het land door. Veel jonge mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, autisme of hersenletsel voelen zich eenzaam.

Docu: Liever kroes?!

NPO 3
21:50 uur

De Kaapverdiaans-Nederlandse Nelly dos Reis (35) onderzoekt in de documentaire Liever kroes?! waar de afkeer van haar kroeshaar vandaan komt. Op haar zesde wilde ze lang, blond haar. Op Nelly's tiende begon haar moeder met het ontkroezen van Nelly's haar. 25 jaar later ondergaat Nelly de transitie naar haar natuurlijke haar. Welke invloed heeft de witte, westerse samenleving op haar schoonheidsideaal gehad?

Docu: Verhalen van Berlijn, Paul Spies in het Humboldt Forum

NPO 2
22:40 uur

In deze documentaire worden Paul Spies en zijn omgeving vijf jaar lang gevolgd tijdens de voorbereiding op een grote tentoonstelling over de roerige geschiedenis van Berlijn. Wanneer Paul Spies nog directeur van het Amsterdam Museum is, wordt hij benaderd om die tentoonstelling te maken. Hij wordt gevraagd omdat hij internationaal bekendstaat om zijn tegendraadse ideeën en vernieuwende aanpak.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV