Subliem filmdrama The Shawshank Redemption vrijdag te zien op Net5

Subliem filmdrama The Shawshank Redemption vrijdag te zien op Net5
Ook te streamen via Netflix

Kijktip :

Ten tijde van de release in 1994 was The Shawshank Redemption geen gelukkig lot beschoren: de film flopte aan de kassa, Amerikanen begrepen niets van de titel en dit meesterwerk werd genomineerd voor zeven Oscars - maar ging met lege handen naar huis. Nu geldt-ie als klassieker. Deze film is vrijdag te zien op Net5 en je kunt The Shawshank Redemption streamen via Netflix.

Het verhaal
Aan het begin van de film is te zien hoe bankier Andy Dufresne wordt veroordeeld voor de moord op zijn vrouw en haar minnaar. Hij beweert onschuldig te zijn, maar toch moet hij achter de tralies in de Shawshank-gevangenis. Hier zwaait de streng religieuze directeur Norton de scepter. Dufresne krijgt het zwaar te verduren, maar maakt ook vrienden. Zijn belangrijkste steun en toeverlaat wordt Red, die al twintig jaar vastzit. Dufresne zorgt ervoor dat de leefomstandigheden in de gevangenis verbeteren en het ziet ernaar uit dat hij de rest van zijn leven achter de tralies blijft.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★★
Veel mensen zien in The Shawshank Redemption de ultieme film van hoop en inspiratie, zonder dat het ooit overdreven klef of sentimenteel wordt. Het verhaal is op sommige momenten rauw, maar ook regelmatig ontroerend en grappig. Regisseur Frank Darabont, die ook het even vermaarde gevangenisdrama The Green Mile maakte, stuurt de film met vaste hand naar een prachtige climax die je niet snel zal vergeten. Het acteerwerk van de hele cast is van de bovenste plank en ook het camerawerk van Roger Deakins en de muziek van Thomas Newman verdienen een grote pluim.

Cast
Naast Morgan Freeman (Million Dollar Baby) en Tim Robbins (Mystic River) zijn ook Bob Gunton (Argo) en James Whitmore (Planet of the Apes) te zien in The Shawshank Redemption. Deze film is geregisseerd door Frank Darabont (The Mist).

The Shawshank Redemption (1994) wordt beoordeeld met een 9,3 op IMDb en is vrijdag 17 december om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: drama. Speelduur: 142 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV