OVERZICHT: Deze films en series zijn nieuw in januari 2022

OVERZICHT: Deze films en series zijn nieuw in januari 2022
Met onder meer OZARK en Eternals

Kijktip :

Het nieuwe jaar is er weer in geslopen en zonder de kerstverlichting en met de koude temperaturen is het de perfecte tijd om de streamingdiensten weer eens lekker uit te kammen. Bekijk het complete overzicht van nieuwe films en series op de streamingdiensten Netflix, Videoland, Disney Plus, Ziggo, NPO Plus, Amazon Prime Video, Apple TV+, op tv en in de bioscopen.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Mission Impossible: Fallout (1 januari)

Netflix

Bron: Paramount Pictures
Mission Impossible bleek in één klap terug met deze Fallout. Ethan Hunt (Tom Cruise) en zijn team van de IMF moeten samenwerken met een groep oude bondgenoten. Het wordt een race tegen de klok als een missie helemaal verkeert afloopt. Bekijk hier waar je Mission Impossible: Fallout kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Mission Impossible: Fallout.

We Are Lady Pants (1 januari)

NPO Plus

Een blik op de hoogte- en dieptepunten van de bandleden die deel uitmaken van een vrouwelijke moslimpunkband, Lady Parts, gezien door de ogen van Amina Hussein, een geeky PhD-student die wordt verworven om hun onwaarschijnlijke leadgitarist te zijn. Bekijk hier waar je vanaf 1 januari We Are Lady Pants kunt streamen.

Out Stealing Horses (1 januari)

NPO Plus

Bron: September Film
Na de dood van zijn vrouw trekt de 67-jarige Trond zich terug in een klein dorpje in het oosten van Noorwegen. Als zijn nieuwe buurman een oude kennis blijkt te zijn, komen bij Trond allerlei jeugdherinneringen naar boven. Hij zag Lars voor het laatst in de zomer van 1948. Lees hier waar je vanaf 1 januari Out Stealing Horses kunt kijken.

Grey's Anatomy, S1-16 (3 januari)

Videoland

Bron: ABC
Meredith Grey is een aspirant chirurg en de dochter van een van de beste chirurgen, Dr. Ellis Grey. Meredith baant zich een weg door persoonlijke en professionele uitdagingen in haar leven, samen met haar collega-chirurgen in het Seattle Grace Hospital. Bekijk hier waar je Grey's Anatomy kunt streamen.

Big Brother: de livestreams (3 januari)

Videoland

Bron: Videoland
Geraldine Kemper en Peter Van de Veire trappen 3 januari het nieuwe seizoen van Big Brother af bij RTL 4, RTL 5 en Videoland. De twee livestreams van Big Brother zijn vanaf 3 januari 24/7 te zien bij Videoland. Lees hier waar je Big Brother kunt kijken.

Diepe Gronden (3 januari)

Videoland

Bron: Mark de Blok/SBS6
Anna van Kessel, een gedragsdeskundige die bij de Nationale Politie, krijgt een zaak om aan te werken in de Weerribben, waar het lichaam van de 17-jarige Daphne Oosthoek naakt en met een plastic zak over haar hoofd in het water is gevonden. Bekijk hier waar je vanaf 3 januari Diepe Gronden kunt streamen.

Action Pack, S1 (4 januari)

Netflix

De heldhaftige kinderen van de Action Academy nemen het met hun hart, hun slimheid en hun superkrachten op tegen de slechteriken, en halen bij hen het beste naar boven. Lees hier waar je Action Pack kunt kijken.

Rebelde, S1 (5 januari)

Netflix

Bron: Netflix
De serie speelt zich af op de Elite Way School. Daar vindt jaarlijks de spannende wedstrijd 'The Battle of the Bands' plaats, en ieder jaar doet iedereen er alles aan om met de eerste prijs naar huis te gaan. Dat kan namelijk wel eens een grote doorbraak betekenen! Bekijk hier waar je vanaf 5 januari Rebelde kunt streamen.

Big Sky, S2 (5 januari)

Disney Plus

Privédetective Cassie Dewell werkt samen met ex-politieagent Jenny Hoyt op zoek naar twee zussen die op een afgelegen snelweg in Montana zijn ontvoerd door een vrachtwagenchauffeur. Bekijk hier waar je vanaf 5 januari Big Sky kunt streamen.

The Big Short (6 januari)

Videoland

Bron: Paramount Pictures
In deze film wordt de financiële crisis van 2007 tot 2012 belicht vanuit het perspectief van vier buitenstaanders, die zien wat de banken, de media en de overheid niet zien; de naderende instorting van de wereldeconomie. Lees hier waar je The Big Short kunt kijken.

Alvin and the Chipmunks (6 januari)

Videoland

Bron: 20th Century Fox
De drie speciale eekhoorntjes Alvin, Simon en Theodore, ofwel de Chipmunks, besluiten hun intrede te doen in het huis van songwriter Dave Seville. In eerste instantie is hij daar niet zo blij mee, maar dan onthullen de Chipmunks hun geheim aan Dave: ze kunnen niet alleen praten, maar ook zingen. Lees hier waar je Alvin and the Chipmunks kunt kijken.

Naast Alvin and the Chipmunks zijn ook The Squeakquel (2009) Chipwrecked (2011) en The Road Chip (2015) te zien op Videoland.

The Tender Bar (6 januari)

Prime Video

Bron: Prime Video
De film vertelt het verhaal van J.R., een vaderloze jongen die opgroeit in de schaduw van een bar waar de barman, zijn oom Charlie, de scherpste en kleurrijkste is van een hele reeks eigenzinnige en demonstratieve vaderfiguren. Lees hier waar je vanaf 6 januari The Tender Bar kunt kijken.

Close to Me (6 januari)

NPO Plus

Jo Harding is een vrouw die een perfect leven leidt met haar partner, totdat een val een heel jaar uit haar geheugen wist. Terwijl ze worstelt om gebeurtenissen samen te voegen, ontdekt Jo dat haar leven verre van perfect was. Bekijk hier waar je vanaf 6 januari Close to Me kunt streamen.

Spider-Man: Homecoming (8 januari)

Netflix & Videoland

Bron: Sony Pictures
Superheld Peter Parker (nu gerecast als Tom Holland) keert na zijn eerste superheldengevecht als Spider-Man terug naar zijn normale leven in Queens. Hij hoopt snel bij The Avengers gevraagd te worden door Tony Stark, maar het telefoontje blijft uit. Lees hier waar je Spider-Man: Homecoming kunt kijken.

Star Trek: Into Darkness (10 januari)

Videoland

Bron: Paramount Pictures
De bemanning van de Enterprise wordt teruggeroepen naar de aarde, waar blijkt dat het hoofdkwartier van Starfleet is vernietigd door een onstuitbare bedreiging vanuit hun eigen organisatie. Lees hier waar je Star Trek: Into Darkness kunt kijken.

Eternals (12 januari)

Disney Plus

Bron: Disney Plus
Een onsterfelijk buitenaards ras, gecreëerd door de Celestials, leeft al meer dan 7000 jaar in het geheim op aarde. Een onverwachte tragedie dwingt hen echter om na al die jaren uit hun schaduw te komen. Lees hier waar je vanaf 19 januari Eternals kunt kijken.

Penyalin Cahaya (13 januari)

Netflix

Bron: Netflix
Als foto's van Sur op een feestje ervoor zorgen dat ze een beurs verliest, onderzoekt de student of haar die nacht iets verwoestends is overkomen. Lees hier waar je vanaf 13 januari Penyalin Cahaya kunt kijken.

After Life, S3 (14 januari)

Netflix

Bron: Netflix
We zien Tony, die nog steeds worstelt met het immense verdriet om zijn overleden vrouw, een poging doen om een betere vriend te worden voor de mensen om hem heen. Zij hebben immers allemaal hun eigen problemen en die worden alleen maar erger wanneer de lokale krant opgeheven dreigt te worden. Bekijk hier waar je After Life kunt streamen.

Hotel Transylvania: Transformania (14 januari)

Prime Video

Bron: Prime Video
In hun nieuwe ongeschikte lichamen moeten Drac, ontdaan van zijn krachten, en een uitbundige Johnny, die houdt van het leven als monster, samenwerken om een geneesmiddel te vinden voordat het te laat is, en voordat ze elkaar gek maken. Met de hulp van Mavis en Drac Pack, is het een race tegen de klok om een manier te vinden om zichzelf terug te veranderen voordat hun transformaties permanent worden. Lees hier waar je vanaf 14 januari Hotel Transylvania: Transformania kunt kijken.

Birdman (16 januari)

Videoland

Bron: Searchlight Pictures
Een aan lager wal geraakte acteur die ooit een iconische superheld speelde, probeert zijn carrière weer nieuw leven in te blazen met behulp van een Broadway-toneelstuk, gebaseerd op een verhaal van Raymond Carver. Zijn plan komt echter in gevaar door het enorme ego van zijn hoofdrolspeler. Lees hier waar je Birdman kunt kijken.

Queens, S1 (19 januari)

Disney Plus

Bron: Disney Plus
De serie volgt vier vrouwen van in de veertig die na jaren zonder contact weer samenkomen voor een kans om de roem en swagger terug te vinden die ze hadden als de Nasty Bitches, hun groep uit de jaren 90 die hen legendes maakte in de hiphopwereld. Bekijk hier waar je vanaf 19 januari Queens kunt streamen.

The Royal Treatment (20 januari)

Netflix

Bron: Netflix
Wanneer Izzy en haar collega-stylisten de kans van hun leven krijgen om het haar te doen voor het koninklijk huwelijk, leren zij en prins Thomas dat ze hun hart moeten volgen om hun eigen lot in handen te nemen. Lees hier waar je vanaf 20 januari The Royal Treatment kunt kijken.

Munich: The Edge of War (21 januari)

Netflix

Bron: Netflix
Terwijl de druk toeneemt, reizen Hugh Legat, Brits ambtenaar, en Paul von Hartmann, Duits diplomaat, naar München voor de spoedconferentie. Als de onderhandelingen beginnen, komen de twee oude vrienden terecht in een web van politieke trucjes en zeer reëel gevaar. Lees hier waar je vanaf 21 januari Munich: The Edge of War kunt kijken.

OZARK, S4a (21 januari)

Netflix

Bron: Netflix
Het verhaal draait om de op het eerste oog saaie boekhoudersfamilie Byrde. Marty (Jason Bateman) en Wendy (Laura Linney) openen in het nieuwe seizoen een beautysalon met een nieuwe mousse waar ze hun zaken mee op orde hopen te krijgen. De salon is slechts een nieuwe manier om geld wit te wassen. Lees hier waar je OZARK kunt kijken.

As We See It, S1 (21 januari)

Prime Video

Bron: Prime Video
De serie volgt Jack, Harrison en Violet, kamergenoten van rond de twintig met autisme. Ze proberen een baan te vinden en te houden, vrienden te maken, verliefd te worden en hun weg te vinden in een wereld die hen ontglipt. Bekijk hier waar je vanaf 21 januari As We See It kunt streamen.

Fight Club (22 januari)

Videoland

20th Century Fox
Verzekeringsinspecteur Jack lijdt aan chronische slapeloosheid en is een trouw bezoeker van praatgroepen. Hij probeert wanhopig uit zijn oersaaie bestaan te ontsnappen en de ontmoeting met Tyler Durden, een charismatische zeepverkoper met een bizarre levensfilosofie, komt als geroepen. Lees hier waar je Fight Club kunt kijken.

Snowpiercer, S3 (25 januari)

Wekelijks op Netflix

Bron: Netflix
De laatste mensen op aarde bevinden zich aan boord van een non-stop rijdende trein. In het vierde seizoen maken we kennis met de wereld buiten de trein én een vrouw die in de vrieskou heeft weten te overleven. Bekijk hier waar je vanaf 25 januari Snowpiercer kunt streamen.

Neymar: The Perfect Chaos (25 januari)

Netflix

Bron: Netflix
Deze docuserie volgt de opkomst van Neymar bij Santos, zijn gloriedagen bij FC Barcelona en de achtbaanrit bij het Braziliaanse nationale team en bij Paris Saint-Germain. Ook wordt een tipje van de sluier opgelicht achter de marketingmachine van Neymar en komen daarnaast Beckham, Messi, Mbappé aan het woord om hun mening te geven over de plaats van Neymar in de sportgeschiedenis.

The Sinner, S4 (26 januari)

Netflix

Bron: Netflix
Met trauma's van eerdere zaken een jaar geleden, reist de nu gepensioneerde Harry Ambrose naar Hanover Island in het noorden van Maine voor een herstellend uitje met zijn partner Sonya. Maar wanneer zich een onverwachte tragedie voordoet waarbij Percy Muldoon, de dochter van een prominente eilandfamilie, betrokken is, wordt Ambrose toch gerekruteerd om het onderzoek te helpen. Bekijk hier waar je The Sinner kunt streamen.

Hit Monkey, S1 (26 januari)

Disney Plus

Bron: Disney Plus
Het verhaal vertelt het verhaal van een onrechtmatige Japanse sneeuwaap, begeleid door de geest van een Amerikaanse huurmoordenaar, terwijl hij een wijde zwaai door de onderwereld van Tokio snijdt in deze duistere filmische en meedogenloos grappige wraaksaga. Bekijk hier waar je vanaf 26 januari Hit Monkey kunt kijken.

Home Team (28 januari)

Netflix

Bron: Netflix
De geschorste NFL-coach Sean Payton hoopt weer contact te krijgen met zijn zoon door zijn ongelukkige jeugd-footballteam te coachen in deze familiekomedie gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Lees hier waar je vanaf 28 januari Home Team kunt kijken.

Angry Birds: Summer Madness, S1 (28 januari)

Netflix

Bron: Netflix
De serie zal de bekende vogels Red, Bomb en Chuck volgen als tieners op zomerkamp. Ze staan daar onder twijfelachtige begeleiding van Mighty Eagle. Aan de overkant van het meer stuiten ze op vervelende varkens die zoveel mogelijk onrust proberen te stoken. Lees hier waar je vanaf 28 januari Angry Birds: Summer Madness kunt kijken.

Mocro Maffia, S4 (28 januari)

Videoland

Bron: Videoland
Mocro Maffia gaat over de opkomst van een nieuwe generatie criminelen in de Amsterdamse onderwereld. Het nieuwe karakter Meltem, gelanceerd in de kortfilm Mocro Maffia: Meltem, speelt een belangrijke rol in dit seizoen. Bekijk hier waar je vanaf 28 januari Mocro Maffia kunt streamen.

The Legend of Vox Machina, S1 (28 januari)

Netflix

De serie volgt Jack, Harrison en Violet, kamergenoten van rond de twintig met autisme. Ze proberen een baan te vinden en te houden, vrienden te maken, verliefd te worden en hun weg te vinden in een wereld die hen ontglipt. Bekijk hier waar je vanaf 28 januari The Legend of Vox Machina kunt streamen.

A Perfectly Normal Family (28 januari)

NPO Plus

Bron: NPO Plus
Dramafilm waarin de vader van twee tienermeiden een bom onder hun harmonieuze gezin legt: hij gaat voortaan als vrouw door het leven. Wat betekent zo’n complexe verandering voor de groepsdynamiek? Het perspectief ligt bij de gevoelige jongste dochter, die vreest de hechte band met haar vader te verliezen. Lees hier waar je vanaf 28 januari A Perfectly Normal Family kunt kijken.

Star Trek: Beyond (31 januari)

Netflix

Bron: Paramount Pictures
Captain Kirk, Spock, Scotty, Uhura en de rest van de bemanning van de Enterprise hebben twee jaar van hun vijf jaar durende missie erop zitten. Ze besluiten te stoppen op een buitenpost van de Federatie om even tot rust te kunnen komen van het werk dat ze verrichten. Lees hier waar je Star Trek: Beyond kunt kijken.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op OVERZICHT: Deze films en series zijn nieuw in januari 2022 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV