Top 10: De beste kerstfilms op Netflix

Top 10: De beste kerstfilms op Netflix
Welke film ga jij met Kerst opzetten?

Kijktip :

Deze kerstdagen zul je waarschijnlijk minder bezoek ontvangen en dus is er meer tijd om een lekkere kerstfilm aan te zetten! Om jou te helpen bij de keuzestress, heeft Gids.tv het allerbeste dat Netflix te bieden heeft op een rij gezet. Veel kijkplezier!

10. De Familie Claus (2020)

Gids.tv: ★★ | IMDb ★ 5,9

Bron: Netflix
De eerste Nederlands-Vlaamse Netflix-Kerstfilm is een feit. Het verhaal gaat over Jules Claus. Hij houdt helemaal niet van kerst, totdat hij erachter komt dat zijn eigen opa de enige echte Kerstman is. Lees hier waar je de film De Familie Claus kunt streamen.

Lees hier de filmrecensie van De Familie Claus.

9. The Knight Before Christmas (2019)

Gids.tv: ★★ | IMDb ★ 5,6

Bron: Netflix
Nadat een tovenares de middeleeuwse ridder Sir Cole naar het hedendaags Ohio brengt, wordt hij vrienden met Brooke. Een romantische verhaal met een mierzoete Kerstafloop. Lees hier waar je The Knight Before Christmas kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van The Knight Before Christmas.

8. Holidate (2020)

Gids.tv: ★★★ | IMDb ★ 6,1

Bron: Netflix
Uitbuiken van het Kerstdiner? Met deze cynische komedie vol romantiek en álle feestdagen komt het helemaal goed. Een frisse, flauwe maar leuke komedie zien we de Australische hunk Luke Bracey en Emma Roberts in de hoofdrol. Lees hier waar je de film Holidate kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Holidate

7. The Princess Switch (2018)

IMDb ★ 6,0

Bron: Netflix
In de laatste dagen voor Kerst ruilt de hertogin van Montenaro genaamd Margaret van plaats met de lookalike Stacy, een Amerikaanse afkomstig uit Chicago. De zaken worden vreselijk ingewikkeld wanneer Margaret met een beetje hulp van magie verliefd wordt op de collega van Stacy. Gezellige, soms plakkerige romantiek van Koninklijke bloede. Lees hier waar je The Princess Switch kunt kijken.

6. Love Hard (2018)

Gids.tv: ★★★½ | IMDb ★ 6,3

Bron: Netflix
Een feelgood film propvol verwijzingen naar klassieke Kerstfilms als Die Hard, maar die je ook keihard kan laten lachen els dat nodig is. Mierzoet, maar een stuk beter dan de 100.000ste Kerst-romcom. Lees hier waar je Love Hard kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Love Hard.

5. The Holiday (2006)

IMDb ★ 6,9

Bron: Columbia Pictures
Nog de kerstboom opzetten? Doe dat dan met een oude kerstklassieker met rijke sterrencast. Onder andere Jude Law, Kate Winslet, Cameron Diaz en Jack Black doen mee in een romantische kerstfilm die zich afspeelt in Amerika en Engeland. Lees hier waar je de film The Holiday kunt kijken.

4. The Polar Express (2004)

IMDb ★ 7,1

Bron: Netflix
Als je een echte kerstfreak bent, dan moet je in deze donkere dagen absoluut de warme huiskamer opzoeken en je laten betoveren door het verhaal van The Polar Express. Een beeldschone animatiefilm met zeer veel details en sfeer, met natuurlijk de stem van Tom Hanks (de treinconducteur: twee druppels water). Lees hier waar je The Polar Express kunt kijken.

3. The Christmas Chronicles (2018)

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 7,2

Bron: Netflix
Het was drie jaar geleden dé kersthit op Netflix. Met de meest charismatische kerstman van de laatste jaren Kurt Russell in de hoofdrol. Een prachtig avontuur waar twee kinderen stiekem in de slee van de kerstman kruipen. Een wervelende kerstfilm die de Kerstdagen extra sfeer geeft. Lees hier waar je de film The Christmas Chronicles kunt streamen.

Lees hier onze filmrecensie van de film The Christmas Chronicles.

2. A Boy Called Christmas (2021)

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 6,8

Bron: Netflix
Een magische Kerst beleven doe je uiteraard met deze film. Prachtige landschappen, mooie special effects en een bijzonder verhal maken dit een film die de komende jaren best wel eens op deze lijst terug kan blijven komen. Lees hier waar je A Boy Called Christmas kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van A Boy Called Christmas.

1. Klaus (2019)

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb ★ 8,2

Bron: Netflix
Grote winnaar is de geweldige animatiefilm Klaus. Volg de nieuwe postbode van Smeerensburg Jesper genaamd, in een liefdevol en spannend avontuur met belangrijke boodschap. Een Oscargenomineerde handgetekende animatiefilm die als klassieker aan de muur bij de kerstman hangt. Lees hier waar je de film Klaus kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Klaus.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV