Muziekspecial Het beste van... Elton John zie je op Kerstavond op NPO 3

Muziekspecial Het beste van... Elton John zie je op Kerstavond op NPO 3
Vier kerstavond met de muziek van Elton John

Kijktip :

De carrière van Elton John is nog springlevend: in 2021 werkte hij samen met Dua Lipa en scoorde hij een kersthit met Ed Sheeran. Een mooie reden om in de muziekspecial Het beste van... Elton John met bekende Nederlanders terug te blikken op de vijftigjarige carrière van de wereldster.

Het beste van... Elton John gemist? Kijk de hele muziekspecial terug via Gids.tv.

Legendarische seventies
Elton John scoorde een ongekende reeks hits in de legendarische seventies. Het begon allemaal met 'Your Song' in 1970, waarna klassiekers als 'Tiny Dancer', 'Rocket Man', 'Crocodile Rock', 'Goodbye Yellow Brick Road' en 'Bennie and the Jets' volgen. Eind jaren zeventig zit zijn carrière in een klein dipje, maar in de eighties slaat Elton terug met evergreens als 'I'm Still Standing' en 'Nikita' - zijn grootste hit in Nederland.

Disney
We gaan in vogelvlucht door het oeuvre van Elton John, waarbij ook de nodige verrassende verhalen de revue passeren - zoals dat hij ooit met een vrouw trouwde. Eenmaal in de jaren negentig neemt zijn carrière een nieuwe vlucht én een onverwachte wending door zijn samenwerking met Disney voor The Lion King. Dat resulteert in de hits 'Circle of Life' en 'Can You Feel the Love Tonight'. Ook produceert Elton één van de bestverkochte singles aller tijden met een nieuwe versie van 'Candle in the Wind' voor prinses Diana.

BN'ers
De volgende bekende Nederlanders vertellen over hun favoriete songs van Elton John:

  • Karin Bloemen
  • Jamai Loman
  • Anita Witzier
  • Erik de Zwart

De muziekspecial Het beste van... Elton John is vrijdag 24 december om 21.55 uur te zien op NPO 3. Na afloop kun je de special Het beste van... Elton John terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Muziekspecial Het beste van... Elton John zie je op Kerstavond op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV