Vanavond op tv: Wetenschappelijk Jaaroverzicht, De Kookklunzen, Kaarsje voor Tanja Groen

Vanavond op tv: Wetenschappelijk Jaaroverzicht, De Kookklunzen, Kaarsje voor Tanja Groen
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 23 december

Kijktip :

Ben je al helemaal in de kerststemming? Dan zit je vanavond goed voor de televisie, want meerdere programma’s staan helemaal in het teken van de feestdagen. Heb je daar minder behoefte aan, dan kun je bijvoorbeeld kijken naar een goede sciencefictionfilm, of indrukwekkende documentaire over Tanja Groen. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 23 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Sciencefictionfilm: The Matrix

Veronica
20:00 uur

In de sciencefictionfilm The Matrix komt computerhacker Neo erachter dat het leven op aarde niets meer is dan een computersimulatie, opgezet door machines om de mensheid in bedwang te houden. Hij wordt door enkele vrijheidsstrijders uit deze "Matrix" gehaald en begint samen met hen een strijd tegen de machines om zo de vrijheid van de mensheid terug te winnen.


De Kookklunzen - Herman vs. Alain

SBS 6
20:30 uur

Topchefs Herman den Blijker en Alain Caron proberen in het speciale kerstprogramma De Kookklunzen allebei met een team van drie mensen die nog nooit hebben gekookt, een driegangenkerstmenu te bereiden. Tijdens deze bij vlagen hilarische kookwedstrijd mogen de chefs aanwijzingen geven, maar verder niks doen. De kookteams strijden tegen elkaar om het beste - of het minst slechte - kerstdiner te bereiden. Richard Groenendijk presenteert De Kookklunzen op SBS6. Eerst krijgen de kandidaten de opdracht om een pannenkoek te bakken, zodat de twee topkoks kunnen zien wat voor vlees ze in de kuip hebben. Hierna stellen ze de teams samen… voor elkaar. Daarna krijgen beide teams een grote kist met daarin veel verschillende ingrediënten. De chefs bedenken samen een oer-Hollands kerstmenu van drie gangen: één gang voor elke kluns uit elk team.


Special: Oh, Wat Een Kerst!

RTL 4
20:31 uur

In deze speciale kerstaflevering van de nostalgische spelshow 'Oh, Wat Een Jaar!', dompelen teamcaptains Carlo Boszhard en Ruben Nicolai zich, onder leiding van Chantal Janzen, compleet onder in alles wat met kerst te maken heeft. Samen met gasten Francis van Broekhuizen en Buddy Vedder spelen Carlo en Ruben de bekende spellen uit 'Oh, Wat Een Jaar!' en zingen ze mee met de bekende hits die allemaal in het teken staan van kerst. In de reguliere afleveringen van de retrotainmentshow 'Oh, Wat Een Jaar!' staat iedere aflevering een ander jaar centraal. De captains beleven samen met een BN'er die dat betreffende jaar bewust heeft meegemaakt nostalgische fragmenten en muziek uit die tijd.


Het Wetenschappelijk Jaaroverzicht

NPO 1
20:33 uur

Matthijs van Nieuwkerk en Robbert Dijkgraaf blikken terug op het jaar 2021, met de blik van de wetenschap. Kan het mRNA-vaccin ons niet alleen helpen in de strijd tegen corona, maar ook tegen malaria, HIV, huidkanker en andere ziektes? Hoe werkt het quantumkompas waarmee een roodborstje nooit verdwaalt? Is de wetenschapper al voorbijgestreefd door het algoritme, en wie van hen wint de toekomstige Nobelprijzen? In dit jaaroverzicht staan Matthijs van Nieuwkerk en Robbert Dijkgraaf stil bij de strijd tegen de pandemie, wetenschappelijke ontwikkelingen die het leven op aarde kunnen beschermen en interessante doorbraken die ons helpen de wereld beter te begrijpen.


kerstspecial Onmogelijke Duetten

SBS 6
21:30 uur

In deze kerstspecial van Onmogelijke Duetten zingen Nederlandse artiesten een duet met een artiest met wie ze dat normaal gesproken nooit hadden kunnen doen, omdat ze onbereikbaar of inmiddels overleden zijn. René Froger, Ronnie Flex, Emma Heesters, Mart Hoogkamer, OG3NE en Leo Alkemade vertellen in dit programma ook grappige en ontroerende kerstanekdotes. Samen met presentatoren Nick en Simon kijken ze de opgenomen duetten samen voor het eerst. Daarvoor wordt de making of van de video uitgezonden en vertellen de artiesten welk lied ze hebben uitgekozen en waarom. De avond wordt afgesloten met een gezamenlijk duet van alle artiesten en presentatoren Nick en Simon. Het lied dat ze hebben opgenomen is misschien wel de grootste kerstklassieker allertijden.


Docu: Een kaarsje voor Tanja Groen

NPO 1
21:41 uur

Vanavond zendt MAX een nieuwe documentaire uit over Tanja Groen: Een kaarsje voor Tanja Groen. Hierin staat de herdenking van Tanja centraal en wordt ook stilgestaan bij het overlijden van Peter R. de Vries. Het is inmiddels 28 jaar geleden dat de 18-jarige studente spoorloos verdween in Maastricht. Dit jaar kreeg het onderzoek naar haar verdwijning een nieuwe impuls dankzij Peter R. de Vries. Hij richtte in juni speciaal hiervoor Stichting De Gouden Tip op. Naast een moment van herdenken, wordt in de documentaire ook een nieuwe poging gewaagd om de verdwijning alsnog op te lossen door middel van de gouden tip. De ouders van Tanja, Peter R. de Vries' dochter Kelly, politie en justitie in Limburg en velen anderen helpen mee om de gouden tip alsnog binnen te halen.


Muziek: Het beste van...Kerst

NPO 3
22:44 uur

In Het Beste Van... Kerst, bekijken bekende Nederlanders videoclips van kersthits en bespreken het gevoel dat deze clips en kerst in het algemeen bij ze oproept. De kersthits van Wham, André Hazes, Mariah Carey, Youp van 't Hek, Shaking Stevens en vele anderen, ze komen allemaal voorbij. Onder anderen Kees Tol, Samantha Steenwijk, Erik de Zwart, Jeroen van Inkel, Monique Smit, Janice & Andy, Antje Monteiro en Giel Beelen omschrijven wat deze clips en vele andere kerstonderwerpen bij ze oproepen.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Wetenschappelijk Jaaroverzicht, De Kookklunzen, Kaarsje voor Tanja Groen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV