Trump-biograaf zegt interviews af na kritische vragen in College Tour

Trump-biograaf zegt interviews af na kritische vragen in College Tour
Michael Wolff voelt zich 'onheus bejegend'

Nieuws

De Amerikaan Michael Wolff, schrijver van het explosieve Trump-boek Fire and Fury, heeft al zijn Nederlandse kranteninterviews afgezegd nadat hij naar eigen zeggen "onheus" is bejegend in College Tour. Presentator Twan Huys en de aanwezige studenten bleven doorvragen over de vermeende affaire die Donald Trump heeft met Nikki Haley, de Amerikaanse ambassadeur bij de VN.

Dat meldt Het Parool. De krant zou zelf ook een interview met de schrijver hebben. Reden voor het tumult is een interview dat Wolff vorige maand op de Amerikaanse tv gaf. Het ging over een verhouding tussen Trump en één van zijn medewerksters. Volgens Wolff moesten lezers tussen de regel van zijn boek doorlezen om erachter te komen wat hij precies bedoelde.

Presentator Huys vroeg door en volgens Het Parool werd de sfeer "grimmig". "Wolff maakte een sneer over Huys' interviewkwaliteiten. Even later beledigde hij een studente die hem verweet de reputatie van Haley te hebben beschadigd."

Uiteindelijk kwam hij toch met een bekentenis. "Ik weet niet of Donald Trump een affaire heeft met iemand. Dit is het laatste wat ik er over zeg", aldus Wolff tijdens de tv-opnames.

Volgens de krant brak de schrijver de opnamen niet af, maar had hij er vanaf toen "nog maar weinig zin in". "Zijn antwoorden waren kort."

College Tour met Michael Wolff is maandag 26 februari om 21.05 uur te zien op NPO2.

Tags: president, verenigde staten, interview, schrijver, journalist, college tour, Donald Trump, twan huys, ntr, fire and fury, michael wolff, onheus bejegend, nikki haley

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »