Nieuwe spelregel in The Voice: de block-button

Nieuwe spelregel in The Voice: de block-button
Vooralsnog alleen in Amerikaanse versie

Nieuws

De Amerikaanse versie van The Voice heeft een nieuwe spelregel geïntroduceerd: de block-button. Dankzij deze knop kunnen coaches elkaar blokkeren tijdens de Blind Auditions. De talentenjacht neemt ook de steal-functie over van The voice of Holland. Dat zegt producent Audrey Morrissey tegenover Variety.com.

"We hebben voor de coaches nooit echt defensieve of offensieve opties gehad , dus we komen dit seizoen met de block-button en de steal-button", zegt hij tegenover deAmerikaanse site. Het zangprogramma dat ook in de USA enorm populair is, komt elk jaar wel met aanpassingen om het spel interessanter te maken.

Hoe werkt de block-button?
Sowieso moet de coach al omgedraaid zijn als hij/zij de blind audition goed vind. Als de coach omgedraaid is, dan worden er drie kleine knoppen actief met op elk van de knoppen de naam van de andere drie coaches. Als daarop gedrukt wordt door een al omgedraaide coach, dan zal de geblokkeerde coach dit in eerste instantie niet weten. Hij merkt dit pas, als hij of zij zelf ook nog gaat drukken, want dan zal er "blocked" op zijn stoel komen te staan en zal zijn of haar stoel niet omdraaien. Pas als de auditie afgelopen is zal de coach dus omdraaien. Natuurlijk is er wel over nagedacht dat de coaches dit niet elke keer zullen gaan doen, dus elke coach kan voor iedere andere coach dit maar één keer doen.

Of deze blokkeer optie ook door Lil’ Kleine gebruikt zal gaan worden in het volgende seizoen is nog net bekend. We zullen eerst de reacties in Amerika moeten afwachten. Je leest dit uiteraard als eerste op Gids.tv.

“The Voice” start met seizoen 14 vanaf 26 februari om 20:00 uur Amerikaanse tijd op de zender NBC.

Tags: amerika, nederland, second opinion, the voice, the voice of holland, talentenjacht, blokkeren, opgeheven, coach, kandidaat

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »