Top 10: de beste documentaires van 2021

Top 10: de beste documentaires van 2021
Beste levensechte content van dit jaar

Nieuws :

Het jaar 2021 was uiteraard een bijzonder jaar: ook voor de film- en seriewereld, die nu ook voor het tweede jaar op een rij geteisterd werd door het coronavirus. Gids.tv zet de beste documentaires van dit jaar voor je op een rij.

De komende dagen volgen de beste films van 2021, de beste series van 2021 en meer eindejaarslijstjes. Lees hier alle eindejaarslijstjes van Gids.tv.

10. Schumacher

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 7,5

Bron: Netflix
Een documentaire over het leven van de beroemde raceheld Michael Schumacher waarin zijn naasten aan het woord komen over zijn leven en carrière. Een documentaire die het kippenvel op je armen laat staan. Lees hier waar je Schumacher kunt streamen.

Lees hier onze filmrecensie van Schumacher.

9. P!nk: All I Know So Far

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 7,9

Bron: Prime Video
Volg P!NK wanneer ze begint aan haar recordbrekende 2019 "Beautiful Trauma" wereldtournee waar ze het publiek verwelkomt om zich bij haar gekozen familie aan te sluiten, terwijl ze probeert een balans te vinden. Een intieme documentaire over haar gezin en haar optredens. Lees hier waar je P!nk: All I Know So Far kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van P!nk: All I Know So Far.

8. Seaspiracy

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 8,2

Bron: Netflix
Zeer gepassioneerd door het leven in de oceaan, gaat een filmmaker Ali Tabrizi op pad om de schade die mensen aanrichten aan zeedieren te documenteren terwijl hij een alarmerende wereldwijde samenzwering ontdekt. Een docu waarover heel veel gepraat werd: en terecht. Lees hier waar je Seaspiracy kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Seaspiracy.

7. Friends: The Reunion

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 8,1

Bron: HBO Max
Een speciale documentaire die door kan als een hartverwarmde trip down memory lane voor alle Friends fans. De complete cast van de originele sitcom komt terug: Jennifer Aniston (Rachel), Courtney Cox (Monica), Lisa Kudrow (Phoebe), Matt LeBlanc (Joey), Matthew Perry (Chandler) en David Schwimmer (Ross) zijn van de partij. Lees hier waar je Friends: The Reunion kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Friends: The Reunion.

6. Life in Colour with David Attenborough

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 8,3

Bron: Netflix
De 94-jarige Britse bioloog en tv-maker David Attenborough begaf zich voor de nieuwe serie in onder meer het regenwoud van Costa Rica en de Schotse hooglanden, waar gefilmd werd met camera's die speciaal voor de documentaire ontwikkeld werden. Het resultaat is verbluffend, baanbrekend en adembenemend. Lees hier waar je Life in Colour with David Attenborough kunt kijken.

Lees hier onze serierecensie van Life in Colour with David Attenborough.

5. The Year Earth Changed

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 8,3

Bron: Apple TV
We vinden Sir David nog een keer terug op deze lijst. De docu toont exclusief materiaal van over de hele wereld en laat de positieve effecten van de lockdown zien. Een korte docuserie, maar prachtig. De waarde en schoonheid van de natuur wordt opnieuw ontdekt. Lees hier waar je The Year Earth Changed kunt kijken.

Lees hier onze serierecensie van The Year Earth Changed.

4. The Rescue

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 8,4

Bron: National Geographic
De nachtmerrie begint als twaalf jeugdvoetballers en hun coach in Noord-Thailand vast komen te zitten in een ondergelopen grot. 'The Rescue' onthult het verhaal dat tegen alle verwachtingen in de wereld in zijn greep hield. Een bloedstollende documentaire die je niet loslaat. Lees hier waar je The Rescue kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van The Rescue.

3. Billie Eilish: The World's a Little Blurry

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb ★ 7,8

Bron: Apple TV
Een intiem kijkje in het leven van een jonge wereldster met een ongekend talent. In deze documentaire volgt bekroond filmmaker R.J. Cutler Billie Eilish op tournee, thuis bij haar familie en gedurende de opnames van haar debuutalbum. Een fascinerende duik in de wereld van een superster. Lees hier waar je Billie Eilish: The World's a Little Blurry kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Billie Eilish: The World's a Little Blurry.

2. The Beatles: Get Back

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb ★ 9,2

Bron: Disney Plus
De documentaire Get Back blikt terug op de sessies die de band had in de eerste maand van het jaar 1969, toen ze 14 nummers probeerden te schrijven ter voorbereiding op hun eerste live-concert in twee jaar tijd. Een documentaire waarvan de slagzin echt uitkomt: "The Beatles zoals je ze nog nooit zag". Lees hier waar je The Beatles: Get Back kunt kijken.

Lees hier onze serierecensie van The Beatles: Get Back.

1. Summer of Soul

Gids.tv: ★★★★★ | IMDb ★ 8,2

Bron: Disney Plus
Dit gelauwerde regiedebuut van Ahmir "Questlove" Thompson is een krachtige en meeslepende documentaire die het midden houdt tussen een muziekfilm en het historisch verslag over een legendarisch eerbetoon aan de zwarte geschiedenis, cultuur en mode. Lees hier waar je Summer of Soul kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Summer of Soul.

Het team van Gids.tv wenst jou een hele fijne jaarwisseling. We zien je graag in 2022 weer!

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV