Vanavond op tv: Het Haardvuur, kerstfilms Home Alone en Love Actually en meer

Vanavond op tv: Het Haardvuur, kerstfilms Home Alone en Love Actually en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 25 december

Kijktip :

Eerste Kerstdag is traditioneel de avond waarbij alle tv-zenders het onderste uit de kan halen om de tv kijker te lokken. SBS6 doet dat dit jaar echter niet: zij leggen de nadruk op het samenzijn en komen met een haardvuur. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 25 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Kerstfilm: Home Alone

NET 5
18:25 uur

Gelukkig wordt Home Alone dit jaar niet meer overgeslagen. De achtjarige Kevin McAllister wordt per ongeluk alleen thuis achtergelaten als zijn familie op vakantie gaat. Wanneer Kevin zich realiseert dat hij alleen thuis is, leert hij al snel voor zichzelf te zorgen. Uiteindelijk moet hij het huis beschermen tegen Harry en Marv, twee inbrekers die van plan zijn in het huis van Kevins familie in te breken.


Het Haardvuur

SBS 6
18:30 uur

Vier uur lang zendt SBS6 op eerste kerstdag geen tv-programma's uit, maar alleen een haardvuur met kerstmuziek van Sky Radio. De zender wil "iedereen inspireren om meer op elkaar af te stemmen en aandacht te hebben voor de ander tijdens de feestdagen".


NOS Oranje Jaaroverzicht 2021

NPO 2
19:52 uur

De NOS blikt deze eerste kerstdag terug op het afgelopen jaar van de koninklijke familie, waarin koningin Máxima vijftig werd en prinses Amalia achttien kaartjes mocht uitblazen. Verder werd ook de koninklijke agenda gedomineerd door corona. Zo vierde de koninklijke familie Koningsdag weliswaar in Eindhoven, maar was het contact met het publiek beperkt tot tv-schermen.


Hobbit-trilogie: The Hobbit: The Desolation of Smaug

RTL 7
20:00 uur

RTL 7 zendt geen Kerstfilms uit, maar de volledige Hobbit trilogie. Eerste Kerstdag is The Desolation of Smaug aan de beurt. Bilbo Baggins, Thorin Oakenshield en de dwergen vervolgen hun gevaarlijke reis, met als einddoel het terugwinnen van het koninkrijk Erebor. Ze zijn op weg naar de Lonely Mountain. Daar moet Bilbo de geheime deur ontdekken die hun toegang zal verschaffen tot de schatkamer van de draak Smaug. Maar waar is tovenaar Gandalf gebleven? Wat is zijn geheime missie?


Actiefilm: Die Hard

Veronica
20:00 uur

Yippi Kayee! Het is tijd voor Die Hard! Politieagent John McClane vliegt op kerstavond naar Los Angeles om zijn vrouw, van wie hij langzamerhand vervreemd is geraakt, te vergezellen tijdens een kerstborrel op haar werk. De kerstsfeer wordt bruut verstoord als een internationale bende terroristen het bedrijf overvalt en de aanwezigen gijzelt. Aan de eenzame McClane de taak zijn vrouw en haar collega's te redden van een wisse dood.


Stralend Kerstfeest

NPO 1
20:29 uur

Onder het thema ‘Kom samen rondom het Licht’ brengen de EO en het Leger des Heils mensen samen om Kerst te vieren. Ze brengen een hartverwarmend programma vol licht, muziek en verrassingen vanaf de Blaricumse hei. Artiesten als Wulf, Stephanie Struijk en Anne Appelo geven onder leiding van Eric van Tijn muzikale invulling aan dit kerstfeest.


Romantische comedy: Love Actually

NET 5
20:30 uur

De film Love Actually volgt het liefdesleven van acht Londenaren in de aanloop naar Kerstmis. De nieuwe premier wordt verliefd op het meisje dat hem thee brengt, terwijl zijn zus huwelijksproblemen heeft. Een vader en zijn stiefzoon moeten het verlies van de moeder verwerken, terwijl de zoon tot over zijn oren verliefd is op een klasgenote.


Muziek: Best of Top 2000 a gogo

NPO 3
21:44 uur

Voordat de Top 2000 a gogo op zondag 26 december weer van start gaat, zijn vanavond de hoogtepunten uit 20 jaar Top 2000 a gogo te zien. In deze terugblik worden reportages over Sister Sledge, The Rolling Stones en de Rock Steady Crew opnieuw uitgezonden. Aan de stamtafel zit Belgische dj om te vertellen over zijn ontmoeting met Marvin Gaye en Monic Hendrickx springt op tafel bij de eerste klanken van Fame.


Theater: Wendes Kerstkaleidoscoop 2021

NPO 2
21:49 uur

In deze wervelende show brengt Wende Snijders de magie van kerst op een bijzondere manier tot leven. Verpakt in een intrigerende, zorgvuldig gecomponeerde show die een soort mix is tussen televisie, film, theater en concert. De show zit vol ontdekkingen en ontmoetingen met artiesten uit verschillende werelden, waaronder Di-rect, S10, Elise Schaap, Froukje, het zangkoor van de Nationale Opera en Dimitri Verhulst.


Postcode Loterij Lotgenoten: Je Leven Verrijkt

RTL 4
22:14 uur

Winnaars van 25 jaar PostcodeKanjer, de grootste jaarlijkse prijs van de Postcode Loterij, blikken terug op hun geluksmoment van het winnen van een gigantisch bedrag. Ambassadeurs van de PostcodeKanjer, onder wie Humberto Tan en Martijn Krabbé, blikken samen met de winnaars terug op het moment dat zij de gouden envelop met daarin de cheque overhandigd kregen.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Het Haardvuur, kerstfilms Home Alone en Love Actually en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV