Vanavond op tv: Staand verder leven, na de moord op Peter R. de Vries & Wintergasten

Vanavond op tv: Staand verder leven, na de moord op Peter R. de Vries & Wintergasten
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 27 december

Kijktip :

Ewout Genemans sprak uitgebreid met de naasten van Peter R. de Vries voor zijn documentaire Staand verder leven, na de moord op Peter R. de Vries, die vanavond op RTL4 te zien is. Op NPO2 start Wintergasten en op NPO3 staat de tv-première van Penoza - The Final Chapter op het programma. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 27 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Boeddha in de polder

NPO 2
19:27 uur

Deze week presenteert Joris Linssen een programma dat in deze roerige tijden een stukje inspiratie en troost wil bieden: Boeddha in de polder. Vijf dagen lang zorgt Joris voor genoeg stof om het nieuwe jaar positief en fris te kunnen starten. Dagelijks rond 19.25 uur op NPO 2.

BN'ers
Elke aflevering praat Joris met een BN'er die een crisis overwon dankzij Oosterse wijsheden. Zoals voetbaltrainer Gertjan Verbeek, radio-dj Giel Beelen, comédienne Martine Sandifort, kickbokser Lucia Rijker en zanger Dinand Woesthoff en zijn vrouw Lucy.

Top 2000 a gogo: o.a. Elbow

NPO 3
19:27 uur

Vanavond in de Top 2000 a gogo onder andere reportages over Elbow en Maggie MacNeal ('Terug naar de kust').

Café
Presentator en gastheer Matthijs van Nieuwkerk ontvangt deze dagen weer allerlei gasten in een Top 2000-café. Zijn muzikale steun en toeverlaat Leo Blokhuis vertelt opmerkelijke verhalen uit de popgeschiedenis.

Terug: Rail Away

NPO 2
20:10 uur

Het slow-tv-programma Rail Away bestaat dit jaar 25 jaar. Deze week zijn er vijf nieuwe afleveringen te zien, van maandag tot en met donderdag én volgende week maandag rond 20.10 uur op NPO 2.

Tv-première: Penoza - The Final Chapter

NPO 3
20:30 uur

Tussen 2010 en 2017 veroverde de on-Nederlands goede misdaadserie Penoza de harten van veel televisiekijkers. Na een radiostilte van twee jaar verscheen eind 2019 de film Penoza: The Final Chapter. Maandag is de tv-première hiervan te zien op NPO 3.

Verhaal
Drugskoningin Carmen zit ondergedoken in Canada, totdat het noodlot toeslaat. Ze wordt uitgeleverd aan Nederland en zal nu definitief moeten afrekenen met haar verleden om haar familie te redden.

Docu: Staand verder leven, na de moord op Peter R. de Vries

RTL 4
20:30 uur

Documentaire waarin Ewout Genemans samen met de kinderen van Peter R. de Vries, Royce en Kelly, terugblikt op de schokkende moord op hun vader, maar hij kijkt ook samen met hen naar de toekomst.

Boulevard
Ewout interviewt naasten van Peter R. de Vries en spreekt met direct betrokkenen, zoals zijn collega’s bij RTL Boulevard over wat er die week gebeurde en wat voor impact de gebeurtenissen op hen hadden.

Actiefilm: Die Hard with a Vengeance

Veronica
20:30 uur

Na het briljante Die Hard en het degelijke Die Hard 2 verscheen in 1995 het uitstekende derde deel van de franchise: Die Hard with a Vengeance, uiteraard wederom met Bruce Willis.

Verhaal
New York wordt opgeschrikt door een zware bomaanslag in een warenhuis. De dader neemt zelf contact op met de politie. Hij noemt zichzelf Simon en eist dat agent John McClane bij de zaak betrokken wordt. Als er geen gevolg gegeven wordt aan zijn eis, volgt er een nieuwe aanslag op een openbare plaats.

Terug: Wintergasten

NPO 2
22:09 uur

In de laatste week van 2021 spreekt Janine Abbring vier internationale, invloedrijke makers en denkers in het programma Wintergasten, maandag tot en met donderdag rond 22.00 uur op NPO 2.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV