Top 10: de beste Disney+ films en series van 2021

Top 10: de beste Disney+ films en series van 2021
Het beste dat Disney Plus te bieden heeft

Film :

Het jaar 2021 was uiteraard een bijzonder jaar: ook voor de film- en seriewereld, die nu ook voor het tweede jaar op een rij geteisterd werd door het coronavirus. Gids.tv zet de beste films en series die dit jaar op Disney Plus verschenen zijn, op een rij.

De komende dagen volgen de beste films van 2021, de beste series van 2021 en meer eindejaarslijstjes. Lees hier alle eindejaarslijstjes van Gids.tv.

10. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 7,5

Bron: Disney
Shang-Chi kent een donkere verleden die hij achter zich heeft gelaten, maar wordt hiermee opnieuw geconfronteerd wanneer hij in het web van de mysterieuze Ten Rings-organisatie verstrikt raakt. Een Marvel film die wel een goede schurk en geweldige choreografie in huis heeft. Lees hier waar je Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings.

9. Reservation Dogs

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 8,1

Bron: FX
Een coming-of-age-verhaal over vier Native American tieners die opgroeien in een reservaat in het oosten van Oklahoma en hun dagen vullen met het plegen van misdaden. Een goede en doordachte serie die - als 'ie het rustig aan doet - steengoed wordt. Bekijk hier waar je Reservation Dogs kunt streamen.

Lees hier onze serierecensie van Reservation Dogs.

8. Encanto

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb ★ 7,4

Bron: Disney
Het verhaal gaat over het 15-jarige liefdevolle en grappige meisje Mariana. Haar gezin beschikt over bijzondere magische krachten en wonen in een groot magisch huis. Een film met een swingend, liefdevol en meeslepend karakter die het zonnetje in huis brengt. Lees hier waar je Encanto kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Encanto.

7. Nomadland

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb ★ 7,4

Bron: Searchlight Pictures
Het verhaal gaat over de 60-jarige vrouw Fern. Ze is alles kwijt is geraakt sinds de periode van de Grote Recessie. Ze gaat op reis door het midden van het Amerikaanse westen dat aan het veranderen is. Het blijft bijzonder dat Frances McDormand in deze Oscarwinnende film niet op een schrijntje ijdelheid te betrappen valt. Lees hier waar je Nomadland kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Nomadland.

6. WandaVision

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb ★ 8,0

Bron: Marvel Studios
Wanda en Vision lijden een ideaal burgerlijk leventje wanneer zij beginnen te vermoeden dat alles niet is wat het lijkt. Op het werk van Elizabeth Olsen en Paul Bettany is niks aan te merken: Zij laten zien echte kameleons te zijn. Bekijk hier waar je WandaVision kunt streamen.

Lees hier onze serierecensie van WandaVision.

5. Only Murders in the Building

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb ★ 8,1

Bron: Hulu
Drie onbekenden delen een obsessie voor criminele zaken en raken plots zelf bij een zaak betrokken. Steve Martin, Martin Sheen en Selena Gomez bij elkaar is garantie voor een paar leuke en spannende uren. Misdaad en mysterie: je wilt weten hoe het verder gaat. Bekijk hier waar je Only Murders in the Building kunt streamen.

Lees hier onze serierecensie van Only Murders in the Building.

4. Loki

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb ★

Bron: Marvel Studios
Loki "God of Mischief" weet de tesseract te bemachtigen, wat leidt tot zijn vrijheid. Hij kan zich nu door verschillende tijdsperioden verplaatsen en beïnvloedt daarmee de geschiedenis van de mensheid en enkele zeer belangrijke historische gebeurtenissen. Mysterie die je vanaf het begin tot het eind op de bank laat kleven. Bekijk hier waar je Loki kunt streamen.

Lees hier onze serierecensie van Loki.

3. Dopesick

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb ★

Bron: Disney
Het drama belicht verschillende kanten van de opioïdencrisis in Amerika, met aandacht voor zowel de slachtoffers als de verantwoordelijken. De serie vertelt hoe een bedrijf de ergste drugsepidemie in de Amerikaanse geschiedenis veroorzaakte. Bekijk hier waar je Dopesick kunt streamen.

Lees hier onze serierecensie van Dopesick.

2. The Beatles: Get Back

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb ★ 9,2

Bron: Disney Plus
De documentaire Get Back blikt terug op de sessies die de band had in de eerste maand van het jaar 1969, toen ze 14 nummers probeerden te schrijven ter voorbereiding op hun eerste live-concert in twee jaar tijd. Een documentaire waarvan de slagzin echt uitkomt: "The Beatles zoals je ze nog nooit zag". Lees hier waar je The Beatles: Get Back kunt kijken.

Lees hier onze serierecensie van The Beatles: Get Back.

1. Summer of Soul

Gids.tv: ★★★★★ | IMDb ★ 8,2

Bron: Disney Plus
Dit gelauwerde regiedebuut van Ahmir "Questlove" Thompson is een krachtige en meeslepende documentaire die het midden houdt tussen een muziekfilm en het historisch verslag over een legendarisch eerbetoon aan de zwarte geschiedenis, cultuur en mode. Lees hier waar je Summer of Soul kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Summer of Soul.

Het team van Gids.tv wenst jou een hele fijne jaarwisseling. We zien je graag in 2022 weer!


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Top 10: de beste Disney+ films en series van 2021 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV