Top 10: De beste films op Netflix van het jaar 2021

Top 10: De beste films op Netflix van het jaar 2021
Met Tick, Tick... Boom!, Ferry en meer

Kijktip :

Het jaar 2021 was uiteraard een bijzonder jaar: ook voor de film- en seriewereld, die nu ook voor het tweede jaar op een rij geteisterd werd door het coronavirus. Gids.tv zet de beste films op Netflix van dit jaar voor je op een rij.

De komende dagen volgen de beste films van 2021, de beste series van 2021 en meer eindejaarslijstjes. Lees hier alle eindejaarslijstjes van Gids.tv.

10. Army of the Dead

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 5,7

Héél sterk was het niet, maar groot popcornvermaak was het wel, deze Army of the Dead. Regisseur en producer Zack Snyder (300) pakt uit met een overdreven zombieslasher met lekkere special effects en soms brute actie. Met acteur Dave Bautista in de hoofdrol. Lees hier waar je de film Army of the Dead kunt streamen.

Lees hier onze filmrecensie van Army of the Dead.

9. The Mitchells vs. the Machines

Gids.tv: ★★★½ | IMDb ★ 7,7

Na Oscarwinnaar Into the Spider-Verse is er ook dit jaar werk van Phil Lord en Chris Miller te zien op de streamingdienst Netflix, en met succes. Een wilde animatiefilm en een maf avontuur met de stemmen van onder andere Olivia Colman en John Legend. Lees hier waar je de film The Mitchells vs. the Machines kunt streame.

Lees hier onze filmrecensie van The Mitchells vs. the Machines.

8. Moxie

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 6,7

High school-komedies met romantische elementen zijn over het algemeen best succesvol. Ook Moxie werd goed ontvangen en was een verrassing op Netflix. De cast is top met onder andere Amy Poehler en Hadley Robinson in de hoofdrol. Lees hier waar je de film Moxie kunt streamen.

Lees hier onze filmrecensie van Moxie.

7. Ferry

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 7,0

Na de eerste seizoenen van de populaire misdaadserie Undercover was het een romantisch feestje om de eerste ontmoeting tussen drugsbaas Ferry en zijn Danielle een schot in de roos. Een uitstekende prequel met natuurlijk acteur Frank Lammers en Elise Schaap in de hoofdrol. Lees hier waar je de film Ferry kunt streamen.

Lees hier onze filmrecensie van Ferry

6. Love and Monsters

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 7,0

Gooi alle 'foute' en vermakelijke monsterfilms (bijvoorbeeld Tremors) uit de jaren '90 op een hoop en mix dit met Steven Spielberg-fantasie. Dan krijg je de bijna perfecte, avontuurlijke actiekomedie Love and Monsters. Een grote verrassing op Netflix, met prijswinnende special effects. Joel (acteur Dylan O'Brien) en zijn hond Boy stelen absoluut de show. Lees hier waar je de film Love and Monsters kunt streamen.

Lees hier onze filmrecensie van Love and Monsters.

5. The Power of the Dog

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 7,0

Met een ijzersterke Benedict Cumberbatch in de hoofdrol komt het zeker goed met deze western. Ook de bijrollen zijn verrassend met Kirsten Dunst en Kodi Smit-McPhee als opvallendste namen. Een productie met pure kwaliteit op de streamingdienst met de rode N. Lees hier waar je de film The Power of the Dog kunt streamen.

Lees hier onze filmrecensie van The Power of the Dog.

4. The Dig

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 7,1

Actrice Carey Mulligan (Promising Young Woman) en Ralph Fiennes (The King's Man) schitteren in een traag drama die er steeds een klein laagje op doet. Het resultaat is erg goed, mede door deze waanzinnige cast. Lees hier waar je The Dig kunt streamen.

Lees hier onze filmrecensie van The Dig.

3. Pieces of a Woman

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 7,1

Met een lang uitgerekt shot van 22 hele minuten in het eerste halfuur wordt een zeer heftige bevallingscène gestart. Het is een scène die je misschien wel nooit meer vergeet. Een heftige dramafilm die op je netvlies staat met uitstekende cast, waarbij Vanessa Kirby absoluut geweldig is. Lees hier waar je de film Pieces of a Woman kunt streamen.

Lees hier onze filmrecensie van Pieces of a Woman.

2. De Slag om de Schelde

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 7,1

Waar een klein land als Nederland groot in kan zijn: Een oorlogsfilm produceren die zich kan meten met grote Hollywoodproducties met een geweldige internationale en nationale cast. Zo doen onder andere Tom Felton, Jamie Flatters en Gijs Blom mee in dit vergeten verhaal dat nu overal ter wereld te zien is dankzij streamingdienst Netflix. Echt geweldig! Lees hier waar je de film De Slag om de Schelde kunt streamen.

Lees hier onze filmrecensie van De Slag om de Schelde.

1. Tick, Tick... Boom!

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 7,6

De magistrale acteur Andrew Garfield in een ontroerend en waargebeurd verhaal die onder je huid gaat zitten. De soundtrack, de sfeer, de regie van Lin Manuel-Miranda en de cast zorgen voor een fantastische musical- en dramafilm die grote indruk maakt en terecht op nummer 1 staat op deze lijst. Lees hier waar je de film Tick, Tick... Boom! kunt streamen.

Lees hier onze filmrecensie van Tick, Tick... Boom!

Het team van Gids.tv wenst jou een hele fijne jaarwisseling. We zien je graag in 2022 weer!

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV