Serierecensie: Sisi is tragische romantiek met weinig sympatieke Franz Joseph

Serierecensie: Sisi is tragische romantiek met weinig sympatieke Franz Joseph
Duitse remake met Dominique Devenport en Jannik Schümann

Film :

Op vrijdag start de nieuwe Duitse miniserie Sisi op NPO 2. Vergeet de klassieke, sprookjesachtige figuur die Romy Schneider er in de jaren 50 van maakte. Deze Sisi doet het anders in deze remake en dat is lef hebben. Lees hier de serierecensie van Sisi.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Franz Joseph en Elisabeth
Wanneer Elisabeth van Oostenrijk, ook wel Sisi genoemd, keizer Franz Joseph leert kennen, blijkt er onmiddellijk sprake van een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Het is geen geheim dat Franz Joseph op zoek is naar een bruid, omdat Oostenrijk een sterke keizerin nodig heeft en de monarchie een troonopvolger.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
De serie begint erg sterk met grote sets en waanzinnige landschappen, zwierige hoepelrokken en zwijmelende romantiek. Alle fans van de nostalgische en legendarische trilogie uit 1955 komen toch een beetje bedrogen uit bij het zien van deze zesdelige miniserie. Alles wat je wel zou verwachten rondom het karakter van Franz Joseph is er niet. Een lichtontvlambare notoire vreemdganger, die het leven van Sisi eerder zuur maakt dan verrijkt. Met als toppunt een rampzalige huwelijksnacht. Preuts is de serie niet, licht pikant en gedurfd zeker wel. De cast is verder prima met de prachtige actrice Désirée Nosbusch (gooi je schoonmoeder uit het raam) en een mooie Zwitsers-Amerikaanse Dominique Devenport als Sisi, die echter niet kan tippen aan Romy Schneider, die haar in '55 portretteerde. Een kleine drie sterren.

Cast
De hoofdrol van Sisi wordt vertolkt door actrice Dominique Devenport. Verder speelt Jannik Schümann Keizer Franz Joseph en Désirée Nosbusch de gevreesde schoonmoeder Sophie.

Elisabeth van Oostenrijk en keizer Franz Joseph in Hongarije in de serie 'Sisi'

De miniserie Sisi (met één 's' dus) is vanaf 31 december 2021 te zien bij NPO 2 en nu al te zien op NPO Plus. Deze serie bevat 6 afleveringen van ongeveer 47 minuten. Genre: Drama. IMDb-score: 5,9.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Serierecensie: Sisi is tragische romantiek met weinig sympatieke Franz Joseph of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV