Top 10: De beste series van 2021

Top 10: De beste series van 2021
Het allerbeste volgens de filmredactie

Kijktip :

2021 was een bijzonder jaar: ook voor de film- en seriewereld. Veel minder mensen in de bioscopen, dus veel meer films en series op de eigen schermen. Gids.tv zet de meest uitmuntende en meest vermakelijke, ofwel de beste series van 2021 op een rij.

Lees hier alle eindejaarslijstjes van Gids.tv.

10. Maid

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 8,0

Bron: Netflix
In Maid volgen we de alleenstaande jonge moeder Alex, die de eindjes aan elkaar weet te knopen met schoonmaakwerk. Een tragisch maar goudeerlijk verhaal, die naast dikke tranen gelukkig ook een lach mee brengt. Bekijk hier waar je Maid kunt streamen.

Lees hier onze serierecensie van Maid.

9. Lupin

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb ★ 7,5

Bron: Netflix
Toen Assane Diop een tiener was, werd zijn leven op zijn kop gezet omdat zijn vader stierf na te zijn beschuldigd. Jaren later gebruikt Assane het boek 'Arsène Lupin, gentleman-inbreker' als inspiratiebron om zijn vader te wreken. Een geweldige misdaadserie zonder clichématige teksten: verfrissend. Bekijk hier waar je vanaf Lupin kunt streamen.

Lees hier onze serierecensie van Lupin en onze serierecensie van Lupin seizoen 2.

8. WandaVision

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb ★ 8,0

Bron: Marvel Studios
Wanda en Vision lijden een ideaal burgerlijk leventje wanneer zij beginnen te vermoeden dat alles niet is wat het lijkt. Op het werk van Elizabeth Olsen en Paul Bettany is niks aan te merken: Zij laten zien echte kameleons te zijn. Bekijk hier waar je WandaVision kunt streamen.

Lees hier onze serierecensie van WandaVision.

7. Squid Game

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 8,0

Bron: Netflix
Een mysterieuze uitnodiging om mee te doen aan het spel wordt verstuurd naar mensen in gevaar die dringend geld nodig hebben. 456 deelnemers uit alle lagen van de bevolking worden opgesloten in een geheime locatie. Snoeihard, bruut en schokkend, met een grote impact op de samenleving: kan niet in deze lijst ontbreken. Bekijk hier waar je vanaf Squid Game kunt streamen.

Lees hier onze serierecensie van Squid Game.

6. Only Murders in the Building

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb ★ 8,1

Bron: Disney Plus
Drie onbekenden delen een obsessie voor criminele zaken en raken plots zelf bij een zaak betrokken. Steve Martin, Martin Sheen en Selena Gomez bij elkaar is garantie voor een paar leuke en spannende uren. Misdaad en mysterie: je wilt weten hoe het verder gaat. Bekijk hier waar je vanaf Only Murders in the Building kunt streamen.

Lees hier onze serierecensie van Only Murders in the Building.

5. Loki

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb ★ 8,3

Bron: Disney Plus
Loki "God of Mischief" weet de tesseract te bemachtigen, wat leidt tot zijn vrijheid. Hij kan zich nu door verschillende tijdsperioden verplaatsen en beïnvloedt daarmee de geschiedenis van de mensheid en enkele zeer belangrijke historische gebeurtenissen. Een serie die mysterieus is van begin tot eind. Bekijk hier waar je vanaf Loki kunt streamen.

Lees hier onze serierecensie van Loki.

4. It's a Sin

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb ★ 8,7

Bron: HBO Max
Ritchie gaat studeren in Londen, Roscoe loopt weg van huis en Colin gaat werken op het sjieke Savile Row. Hun leven verandert voorgoed. Het LHBTI-verleden van de stad en de verspreiding van het aids-virus worden op een aangrijpende en adembenemende wijze in beeld gebracht. Bekijk hier waar je It's a Sin kunt streamen.

Lees hier onze serierecensie van It's a Sin.

3. Invincible

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb ★ 8,7

Bron: Prime Video
Deze volwassen geanimeerde superhelden show draait om de zeventien-jarige Mark Grayson, die net als elke andere jongen van zijn leeftijd is - behalve dat zijn vader de meest krachtige superheld op de planeet is, Omni-Man. Een bijzonder interessant verhaal met de nodige verrassende plottwists: deze serie moet je zien. Bekijk hier waar je vanaf Invincible kunt streamen.

Lees hier onze serierecensie van Invincible.

2. Ted Lasso

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb ★ 8,8

Bron: Apple TV
Ted Lasso is een American football-coach die naar Engeland verhuist als hij wordt aangenomen om een voetbalteam te leiden, ondanks dat hij geen ervaring heeft. In het tweede seizoen heeft zijn onorthodoxe aanpak vruchten afgeworpen. Een serie die even verrassend en grappig als emotioneel en voorspelbaar uit de hoek kan komen. Bekijk hier waar je vanaf Ted Lasso kunt streamen.

Lees hier onze serierecensie van Ted Lasso.

1. Dopesick

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb ★ 8,9

Bron: Disney
Het drama belicht verschillende kanten van de opioïdencrisis in Amerika, met aandacht voor zowel de slachtoffers als de verantwoordelijken. De serie vertelt hoe een bedrijf de ergste drugsepidemie in de Amerikaanse geschiedenis veroorzaakte. Bekijk hier waar je Dopesick kunt streamen.

Lees hier onze serierecensie van Dopesick.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV