Vanavond op tv: start Dexter: New Blood, nieuw seizoen Big Brother, Urk! en meer

Vanavond op tv: start Dexter: New Blood, nieuw seizoen Big Brother, Urk! en meer
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 3 januari

Kijktip :

2022 is nog maar net begonnen en daarom staan er weer allerlei verse televisieprogramma’s op je te wachten. Zo kun je kijken naar de nieuwe spannende serie rond de bloeddorstige oude bekende Dexter. Ook starten Urk! en Big Brother met een nieuwe reeks, zijn nieuwe seizoenen van bekende crimeseries te zien en er is meer… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 3 januari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Telefilm: Herman vermoordt mensen

NPO 3
20:26 uur

De telefilm Herman vermoordt mensen draait om de aan lagerwal geraakte alcoholist Herman, hij heeft professionele hulp nodig en krijgt die maar niet. Hij besluit dat hij de gevangenis in moet zodat er daar voor hem gezorgd wordt. Hij vermoordt een lokale crimineel maar als hij vervolgens aan de politie probeert te bekennen gelooft niemand hem. Herman gaat op zoek naar een tweede slachtoffer. Hoever moet hij gaan om in de gevangenis te komen?


Terug: Urk!

SBS 6
20:30 uur

Vanavond start weer een nieuw seizoen van de realityserie Urk!, waarin opmerkelijke dorpsgenoten met totaal verschillende achtergronden en gedachtegoed gevolgd worden tijdens hun dagelijkse bezigheden. Elke maandag om 20.30 uur op SBS6, te beginnen met een dubbellange aflevering. Urk maakt zich op voor de kerst. Terwijl Teun en Fred de kapsalon omtoveren tot winterwonderland, versieren Ap en Jacomien Café de Ommele. Gerda heeft van haar sopdag oppasdag gemaakt. En Tony windt zich op over de aangekondigde coronamaatregelen tijdens de persconferentie.


Nieuw: S.W.A.T. seizoen 5

Veronica
20:30 uur

Vanavond start het nieuwste, vijfde seizoen van de Amerikaanse actieserie S.W.A.T. De afleveringen zijn elke maandag om 20:30 uur te zien op Veronica. S.W.A.T. gaat over politieluitenant Daniel 'Hondo' Harrelson. Hij maakt deel uit van de eenheid Special Weapons And Tactics. Hondo zit gekneld tussen zijn loyaliteit naar de plek waar hij is opgegroeid en de leden van zijn SWAT-team. In de nasleep van zijn besluit om zich in de pers uit te spreken, trekt Hondo zich in het begin van het nieuwe seizoen terug in een rustig stadje in Mexico om zijn leven en professionele toekomst opnieuw te beoordelen, maar wordt hij met tegenzin betrokken bij de strijd voor gerechtigheid van een lokale familie.


Terug: Big Brother

RTL 4
20:31 uur

Vanavond start een nieuw seizoen van Big Brother, dat sinds vorig jaar weer terug op tv is. Na deze kick-off op RTL 4 én RTL 5 zijn de overige afleveringen dagelijks om 20.30 uur op RTL 5 en kun je bij Videoland 24/7 naar de livestreams kijken. Dit seizoen zijn er veel nieuwe, onverwachte en spannende twists voor de bewoners, die uit Nederland én België komen. Er is een geheel nieuw huis, dat van alle luxe is voorzien. Met maar liefst 120 camera’s en bijna 50 microfoons in het huis en de tuin, volgt Big Brother zijn bewoners overal en altijd. Geraldine Kemper en Peter Van de Veire presenteren de dagelijkse updates. Geraldine: "Een vakantie wordt het zeker niet: schaarste en onvoorspelbaarheid voeren de boventoon dit seizoen.” Volgens Van de Veire ziet Big Brother er dit jaar helemaal anders uit: "Het voelt erg luxueus aan, maar of dat ook het gevoel zal zijn dat de nieuwe bewoners zullen hebben, valt nog te betwijfelen. Big Brother wordt dubbel zo onvoorspelbaar voor de bewoners en de kijker."


Nieuw: FBI seizoen 3

Veronica
21:25 uur

Vanavond start het derde seizoen van de Amerikaanse dramaserie FBI, over de interne werking van het New Yorkse kantoor van de FBI. Elke maandag vanaf 21.25 uur met dubbele afleveringen op Veronica. Alle vaardigheden en technologie van het bureau komen aan bod om het land veilig te houden. Het team verwelkomt aan het begin van dit nieuwe seizoen een nieuw collega terwijl ze op zoek zijn naar moordenaars, die een massale schietpartij op een mediabedrijf op touw hebben gezet. De persoonlijke connectie van Special Agent 'OA' met de zaak, dreigt invloed te hebben op zijn oordeel.


Docu: De zorgkoningin

NPO 2
22:09 uur

De documentaire De zorgkoningin portretteert de omstreden zorgondernemer Aysel Erbudak. Zonder enige ervaring in de zorg neemt zij met haar vermogende zakenpartner in 2006 het Slotervaartziekenhuis over, het eerste commerciële ziekenhuis van ons land. In een intrigerende journalistieke reconstructie blikt Erbudak zelf voor het eerst uitgebreid terug op het koningsdrama dat zich binnen de ziekenhuismuren afspeelde: "Het was een slangenkuil." Binnen een jaar maakte het ziekenhuis winst. Maar al snel keerde het tij voor deze keiharde zakenvrouw die winst, vrienden én vijanden maakte. De documentaire laat zien hoe de privatisering van de zorg kan leiden tot een situatie die niemand van tevoren had kunnen bedenken. Draaide het voor Erbudak en haar rijke zakenpartner om goede zorg, om geld, of allebei? In 2019 werd ze veroordeeld tot vijftien maanden cel voor fraude met zorggelden van het ziekenhuis. Wie is Erbudak en waarom roept ze zoveel controverse op?


Nieuw: Dexter: New Blood

NPO 3
22:54 uur

De nieuwe serie 'Dexter: New Blood' start waar het achtste seizoen van de misdaad-dramaserie in 2013 stopte, in de bossen van Oregon. De afleveringen zijn twee weken elke werkdag rond 22.50 uur te zien op NPO 3. 'Houthakker' Dexter beweegt zich onopvallend binnen de hechte, gesloten gemeenschap van het fictieve stadje Iron Lake. Maar uiteraard laat zijn innerlijke demoon zich niet makkelijk temmen… Bijna tien jaar geleden ensceneerde Dexter Morgan zijn eigen dood. Nu probeert hij zich los te maken van zijn bloederige verleden. Maar of hij sterker is dan de duistere verleidingen die ook hier op de loer liggen, is de vraag.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: start Dexter: New Blood, nieuw seizoen Big Brother, Urk! en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV