Dinsdag in M: Guantanamo Bay-gevangene Mohamedou Ould Slahi, bekend van The Mauritanian

Dinsdag in M: Guantanamo Bay-gevangene Mohamedou Ould Slahi, bekend van The Mauritanian
Dit zijn de gasten van dinsdag 4 januari

Kijktip :

Ook in het nieuwe jaar is de talkshow M, gepresenteerd door Margriet van der Linden, weer te zien op NPO 1. Vanavond ontvangt ze onder anderen de voormalige terrorismeverdachte Mohamedou Ould Slahi. Wie zijn er nog meer te gast?

M - de gasten van dinsdag 4 januari

  • Wie heeft het niet bij een kampvuur gezongen? 'The Lion Sleeps Tonight' van The Tokens stond precies 60 jaar geleden op nummer 1 in de Billboard Top 100 en de Top 40. Het werd talloze keren gecoverd door artiesten van alle muziekgenres. Wat is het geheim achter de monsterhit? Van der Linden bespreekt het het met Michiel Veenstra en One’sy Muller.
  • Het Binnenhof, de plek waar de Nederlandse politiek normaal gesproken zetelt, wordt de komende vijf jaar gerenoveerd. Hoe gaat dat eraan toe? Splinter Chabot volgt de verbouwing en brengt iedere drie maanden een update in Ondertussen aan de Hofvijver. Aan tafel Splinter Chabot en Floris Alkemade, de Rijksbouwmeester die de renovatie vanaf het begin begeleidde.
  • Mohamedou Ould Slahi werd gevangen genomen in Mauritanië en belandde vervolgens in de beruchte gevangenis Guantanamo Bay. Hij overleefde jarenlange martelingen en ondervragingen. Er werd zelfs een bioscoopfilm gemaakt over zijn verhaal met onder andere Jodie Foster en Benedict Cumberbatch in de hoofdrol. Hoe wist hij zijn leven na alle verschrikkingen weer terug op te pakken? Mohamedou Ould Slahi vertelt zijn verhaal samen met artistiek en algemeen directeur van Club Guy & Roni en Noord Nederlands Toneel, Guy Weizman. Hij haalde Mohamedou naar Nederland.
  • Mogelijk de grootste wereldwijde zedenzaak ooit, is de zaak van Jeffrey Epstein. Hij werd schuldig bevonden aan sekshandel en samenzwering door minderjarigen te verhandelen voor seksuele uitbuiting. Al snel werden verschillende namen genoemd van machtige mannen die betrokken zouden zijn. De Britse Prins Andrew werd niet veel later beschuldigd door Virginia Giuffre van seksueel misbruik. Wat voor proces hangt de Prins boven zijn hoofd? Oud Verenigd Koninkrijk-correspondent Tim de Wit praat ons bij.

M is elke werkdag rond 19.00 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van talkshow M terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Dinsdag in M: Guantanamo Bay-gevangene Mohamedou Ould Slahi, bekend van The Mauritanian of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV