Vanavond op tv: start Marble Mania, Kamp Van Koningsbrugge en Four Hours At The Capitol

Vanavond op tv: start Marble Mania, Kamp Van Koningsbrugge en Four Hours At The Capitol
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 6 januari

Kijktip :

Of je nou zin hebt in een heerlijke knikkerwedstrijd, de loodzware opleiding van de Special Forces, of als je meer wil weten over de bestorming van het Capitool of waar mosselen eigenlijk echt vandaan komen, dan zit je vanavond goed. Op televisie wordt vanavond weer allerlei moois uitgezonden. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 6 januari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Keuringsdienst van Waarde: mosselen

NPO 3
20:25 uur

Deze week neemt de Keuringsdienst van Waarde de mossel onder de loep. De Keuringsdienst vaart mee met een mosselvisser, die zich eigenlijk liever landbouwer op zee noemt. Alle mosselverwerkers zitten in Zeeland. Er volgt een bezoek bij een verwerker die een nat pakhuis op de Oosterschelde laat zien. Ook worden mosselen uit Ierland gespoeld met Oosterscheldewater. Topchef Syrco Bakker maakt een eenvoudig maar heerlijk gerecht voor klaar met de mossel. Wat geeft de mossel nou zijn bijzondere smaak?

Terug: Marble Mania

SBS 6
20:30 uur

Het knikkerprogramma Marble Mania is terug met een nieuwe reeks. De komende weken gaan verschillende BN'ers de strijd weer met elkaar aan. Elke donderdag om 20.30 uur op SBS6. De komende weken komen onder anderen de VI-mannen Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp, de zangeressen van OG3NE en darters Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort in actie. De familie Meiland trapt de eerste aflevering van het nieuwe seizoen af. Met dit keer bloedfanatiek publiek in de studio komt het weer aan op behendigheid én geluk. Er zijn weer allelei nieuwe spellen dit seizoen. Bij de behendigheidsspelen verdienen de BN'ers, met ieder hun eigen kleur, knikkers voor de geluksbaan. De knikkeraar die het beste presteert op de geluksbanen, verdient de meeste punten en start met de meeste knikkers in de grote finale, waar het grote geld voor het goede doel verdiend wordt.

Sciencefictionfilm: Ready Player One

Veronica
20:30 uur

De sciencefictionfilm Ready Player One speelt zich af in het jaar 2045 en Wade Watts ontsnapt vaak naar de OASIS, een meeslepend virtueel universum waar het grootste deel van de mensheid zijn dagen doorbrengt. In de OASIS kun je overal heen gaan, alles doen, iedereen zijn. Wanneer de maker van de OASIS sterft, daagt hij postuum alle OASIS-gebruikers uit om zijn 'Easter Egg' te vinden dat zijn fortuin en de gehele controle over zijn wereld geeft.

Terug: Kamp Van Koningsbrugge

NPO 1
20:34 uur

In dit nieuwe seizoen van Kamp Van Koningsbrugge volgt Jeroen van Koningsbrugge de trainingen en trainingsmissies van vijftien nieuwe deelnemers die de opleiding van de Special Forces volgen. Elke donderdag rond 20.30 uur op NPO 1. Vijftien gewone burgers worden door instructeurs Ray en Dai gepokt en gemazeld. De twee commando-experts halen het uiterste uit de kandidaten en weten precies wat ze willen zien in een commando. De cursisten worden zowel fysiek als mentaal tot het uiterste gedreven. Een uniek experiment waarin alleen plek is voor de allersterksten. Wie haalt de eindstreep en wie niet?

Docu: Four hours at the Capitol

NPO 2
22:09 uur

De documentaire Four hours at the Capitol blikt met betrokkenen terug op de bestorming van het Amerikaanse Capitool op 6 januari 2021. Duizenden Amerikaanse burgers uit het hele land protesteren in Washington tegen de uitslag van de presidentsverkiezingen en bestormden het Capitool. Velen hoopten zo de beëdiging van president Joe Biden te verhinderen. Het resultaat was vijf doden en ruim 140 gewonden. In de documentaire zijn nooit eerder vertoonde beelden te zien. Ook delen demonstranten, politieagenten, leden van het Amerikaanse Congres en de Senaat hun ervaringen.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV