Nieuw programma In het kielzog van de Mayflower begint vrijdag op NPO 2

Nieuw programma In het kielzog van de Mayflower begint vrijdag op NPO 2
Leo Blokhuis duikt in de geschiedenis

Kijktip :

We kennen Leo Blokhuis natuurlijk als muziekkenner, maar hij is ook een enorme geschiedenisliefhebber. Die kant mag hij etaleren in het nieuwe programma In het kielzog van de Mayflower, vanaf vrijdag 7 januari te zien op NPO 2. Hierin onderzoekt hij het ontstaan van de Verenigde Staten en de Nederlandse invloeden daarop.

In het kielzog van de Mayflower gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Protestanten
Ruim vierhonderd jaar geleden vertrok de Mayflower, met een groep Engelse protestanten uit Leiden, naar de Nieuwe Wereld. Ze worden beschouwd als de grondleggers van de Verenigde Staten, een land dat meer dan ooit worstelt met het verleden. Hoe wordt er vandaag de dag naar de ontstaansgeschiedenis van de VS gekeken, en wat waren de Nederlandse invloeden?

Thanksgiving
In Amerika is het een eer om een afstammeling te zijn van de Mayflower-protestanten, en het verhaal over het schip en de reis heeft mythische vormen aangenomen. Blokhuis gaat terug naar de plek waar de zogeheten 'Pilgrims' aan wal gingen. Ook viert hij de oer-Amerikaanse feestdag Thanksgiving met ze. Daar kijkt hij terug op de ontwikkelingen van de afgelopen eeuwen.

Het nieuwe programma In het kielzog van de Mayflower is vanaf vrijdag 7 januari wekelijks rond 22.05 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van In het kielzog van de Mayflower terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV