Fantasy-epos The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring vrijdag te zien op Net5

Fantasy-epos The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring vrijdag te zien op Net5
Ook te streamen via Netflix en Amazon Prime

Kijktip :

Vanaf vrijdag 7 januari zendt Net5 de complete Lord of the Rings-trilogie uit, met elke week een film. Uiteraard trappen we af bij het begin: The Fellowship of the Ring. Met dit overweldigende fantasy-epos verraste regisseur Peter Jackson in 2001 vriend en vijand. Je kunt The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring streamen via Netflix en Amazon Prime.

Het verhaal
De hobbit Frodo Baggins krijgt bij toeval een bijzondere ring in zijn bezit. Het is de Ring van de duivelse Lord Sauron, die eeuwen geleden zoek raakte. Met deze ring beschikt Sauron over absolute macht en kan hij iedereen op de wereld tot zijn slaaf maken. Om te zorgen dat dit niet gebeurt moet Frodo een lange tocht ondernemen naar de plaats waar hij de Ring kan vernietigen. Hij wordt geholpen door onder anderen Gandalf de tovenaar, een elf, dwergen en hobbit-vrienden. Met dit genootschap gaat Frodo op pad.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★★
De term 'episch' is uitgevonden voor klassieke films als Ben-Hur en Lawrence of Arabia, maar als er één moderne filmsaga is waarop het woord van toepassing is, is het wel The Lord of the Rings. Jackson werkte vijf jaar aan de trilogie, waarvoor hij de nieuwste special effects gebruikte. Ook kon de regisseur, zelf een groot fan van In de ban van de ring, beschikken over een topcast en het beste wat de filmwereld te bieden had op het gebied van art direction en cinematografie. Om over de schitterende muziek van Howard Shore nog maar te zwijgen.

Cast
Naast Elijah Wood (Sin City) en Ian McKellen (The Good Liar) zijn ook Viggo Mortensen (Green Book), Sean Astin (Stranger Things) en Cate Blanchett (Don't Look Up) te zien in The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring. Deze film is geregisseerd door Peter Jackson (They Shall Not Grow Old).

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001) wordt beoordeeld met een 8,8 op IMDb en is vrijdag 7 januari om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: avontuur, fantasy. Speelduur: 178 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV