Beeldschone Oscarwinnaar The Shape of Water dinsdag te zien op SBS9

Beeldschone Oscarwinnaar The Shape of Water dinsdag te zien op SBS9
Ook te streamen via Disney+ en Pathé Thuis

Kijktip :

Als geen ander weet regisseur Guillermo del Toro het bioscooppubliek te betoveren. Dat deed hij al op magistrale wijze met Pan's Labyrinth (2006), en dat gebeurde in 2017 opnieuw met het prachtige The Shape of Water. Deze beeldschone Oscarwinnaar is dinsdag te zien op SBS9 en je kunt The Shape of Water streamen via Disney+ en Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal SBS9 te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Het is 1962 en de Koude Oorlog is in volle gang. De dove schoonmaakster Elisa vindt op een dag samen met haar collega Zelda een visachtig wezen, waarvoor ze snel empathie voelt. Dit wezen is de laatste van zijn soort en wordt door de Amerikaanse overheid bestudeerd om eventueel te worden ingezet in het leger of in de ruimtevaart. Natuurlijk probeert Amerika dit verborgen te houden voor Rusland. Elisa wil het amfibisch wezen helpen ontsnappen uit het laboratorium.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Met The Shape of Water won regisseur Del Toro in 2018 diverse Oscars, waaronder die voor Beste Film en Beste Regie. Het is dan ook een magische film, met prachtige vertolkingen, sets, kostuums en cinematografie - maar ook met een fascinerend verhaal, dat licht werpt op een bijzondere tijd in de Amerikaanse geschiedenis. De voor een Oscar genomineerde Sally Hawkins is het middelpunt van de film, maar er is nog veel meer moois - zo won ook de schitterende muziek van Alexandre Desplat een Oscar. Onvergetelijk.

Cast
Naast Sally Hawkins (Spencer) en Michael Shannon (Knives Out) zijn ook Richard Jenkins (The Cabin in the Woods), Michael Stuhlbarg (Call Me by Your Name) en Octavia Spencer (Hidden Figures) te zien in The Shape of Water. Deze film is geregisseerd door Guillermo del Toro (Nightmare Alley).

The Shape of Water (2017) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is dinsdag 11 januari om 20.30 uur te zien op SBS9. Genre: drama, fantasy, romantiek. Speelduur: 123 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Beeldschone Oscarwinnaar The Shape of Water dinsdag te zien op SBS9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV