Maandag in Op1: Robert Dijkgraaf over ministerschap Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

Maandag in Op1: Robert Dijkgraaf over ministerschap Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen
De gasten van Op1 van maandag 10 januari

Kijktip :

Maandag presenteren Hugo Logtenberg en Nadia Moussaid de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1 van maandag 10 januari.

Onderwerpen van maandag 10 januari:

  • Hij is misschien wel het meest verassende lid van de nieuwe ministersploeg: Robbert Dijkgraaf. Namens D66 gaat de befaamde natuurkundige de komende vier jaar aan de slag als minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Vanavond bij Op1 vertelt hij waarom hij deze keuze heeft gemaakt, wat hij als minister wil bereiken en hoe zijn eerste dag in Den Haag bevallen is.
  • Vandaag stond de ministersploeg van Rutte IV eindelijk op het bordes. Wat kunnen we van de nieuwe ministers en staatsecretarissen verwachten? Wat zijn de kansen, en wat de valkuilen? Dat hoor je vanavond bij Op1 met politiek verslaggever Joost Vullings, oud-Kamervoorzitter Gerdi Verbeet, columnist Sander Schimmelpenninck en opiniepeiler Gijs Rademaker.
  • Komt er een einde aan het stoffen mondkapje? In navolging van sommige andere landen lijkt ook in Nederland het professionele mondkapje verplicht te worden. Het OMT adviseert nu dat iedereen vanaf 13 jaar binnen en buiten op drukke plekken het medische mondmasker moet dragen. Deze beschermt beter tegen virusdeeltjes en verkleint de kans op infectie of het doorgeven van het virus. Vanavond bij Op1 hoor je van viroloog Ab Osterhaus of dit een goed idee is.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Maandag in Op1: Robert Dijkgraaf over ministerschap Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV