Recensie: Slalom is shockerende en goudeerlijke film over seksueel misbruik

Recensie: Slalom is shockerende en goudeerlijke film over seksueel misbruik
Met Noée Abita en Jérémie Renier

Kijktip :

Vanaf 10 januari is de film Slalom te zien op Páthe Thuis. Met waanzinnig gefilmde skiscènes en een geweldige cast is deze dramafilm meer dan alleen een #MeToo-film. Slalom ging begin oktober 2021 in première in de Nederlandse bioscopen en nu te streamen op Pathé Thuis. Lees hier de filmrecensie van Slalom.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Het verhaal
De vijftienjarige Lyz is toegelaten tot de zeer prestigieuze skischool van ex-kampioen Fred en zijn partner Lilou. Op deze school worden de toekomstige Olympische kampioenen van Frankrijk opgeleid. Fred maakt het tot zijn persoonlijke doel Lyz zijn grote ster te laten worden. Onder zijn invloed moet Lyz meer doorstaan dan alleen de fysieke en emotionele druk van de loodzware training want Fred overschrijdt meerdere malen een verboden lijn.

Actrice Noée Abita in de film 'Slalom'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 60% | IMDb ★ 6,7

Anders dan de titel doet vermoeden, loopt regisseur Charlène Favier met haar speelfilmdebuut Slalom nergens met een grote boog omheen als het even te moeilijk dreigt te worden. Soms confronterende, ongemakkelijke en verdrietige momenten vertellen op wonderschone en secure wijze hoe alledaags seksuele intimidatie kan zijn. Geloofwaardig en ijzersterk geacteerd door de inmiddels tweeëntwintig jaar oude Franse actrice Noée Abita (Lyz). Op cinematografisch vlak is Slalom een lust voor het oog met het prachtige decor van het Franse Val d'Isère op de achtergrond. Een eerlijk en zelfverzekerd coming-of-agedrama - niet voor tere zielen - die zeker indruk maakt. Vier sterren.

Cast
Naast Noée Abita (Le grand bain) en Jérémie Renier (In Bruges) is ook Marie Denarnaud (L'Absente) in deze film te zien. Deze film is het regiedebuut voor Charlène Favier.

Vanaf 10 januari 2022 is de film Slalom te streamen op Pathé Thuis. Genre: Drama. Tijdsduur: 92 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Slalom is shockerende en goudeerlijke film over seksueel misbruik of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV