Vanavond op tv: start Nederlandse versie Down the Road, Baptiste seizoen 2

Vanavond op tv: start Nederlandse versie Down the Road, Baptiste seizoen 2
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 11 januari

Kijktip :

Vanavond begint op SBS6 de Nederlandse versie van het van oorsprong Vlaamse programma Down the Road, dit keer met Gordon als reisleider. Verder onder meer de start van het tweede seizoen van Baptiste. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 11 januari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Down the Road

SBS 6
20:30 uur

Na de Belgische versie is er vanaf nu ook een Nederlandse Down the Road. Gordon maakt een intense roadtrip met zeven jongeren met het Downsyndroom, die elkaar vooraf niet kennen. Tijdens hun reis dwars door Nederland zoeken zij - ieder op zijn eigen manier – naar avontuur, vriendschap, liefde en nieuwe ervaringen. Samen met Gordon storten zij zich van de enige uitdaging in de andere en beleven ze de mooiste avonturen.

Fantasyfilm: The Shape of Water

SBS 9
20:30 uur

Op SBS9 is vanavond de prachtige film The Shape of Water te zien, die begin 2018 vier Oscars won - waaronder de hoofdprijs voor Beste Film. In een uiterst geheime overheidslaboratorium in de jaren zestig vormt de eenzame schoonmaakster, Elisa, een unieke relatie met een amfibisch wezen dat wordt vastgehouden voor onderzoek. Ze besluit hem te helpen te ontsnappen uit de faciliteit.

Terug: DNA Onbekend

NPO 1
20:35 uur

Vanavond start een nieuw seizoen van DNA Onbekend, waarin Dionne Stax mensen helpt in hun zoektocht naar antwoorden over hun afkomst. Deze week gaat Dionne Stax onder meer op bezoek bij Corrie Groes. Corrie heeft grote twijfels over haar afkomst. Haar ouders runden vroeger samen een slagerij in Haarlem maar scheiden als Corrie nog heel jong is. Pas later hoort ze dat vader Cornelis waarschijnlijk wilde scheiden omdat moeder Marianne zou zijn vreemdgegaan met een medewerker van de slagerij.

Nieuw: Baptiste seizoen 2

Eén
21:25 uur

Vanavond start het tweede seizoen van de Britse misdaadserie Baptiste. Een vrouw in een rolstoel en een man gaan een parkeergarage binnen ergens in Europa. Niemand weet waar ze naartoe gaan, maar er klopt iets niet. Veertien maanden eerder zien we dezelfde vrouw - Emma Chambers, de Britse ambassadrice in Hongarije - een bergwandeling maken met haar man en twee zonen. Het drama slaat toe wanneer Emma op een dag wakker wordt en haar familie verdwenen is.

Docu: Baas in eigen zak

NPO 2
23:05 uur

Nu anticonceptie geregeld wordt door vrouwen, lijken mannen een zorgeloze seksuele vrijheid te ervaren. In werkelijkheid verliezen zij de autonomie over hun eigen zaad. Regisseur Lynn Deen begon aan de documentaire Baas in eigen zak door frustratie: waarom was de vrouw altijd degene die de last moet dragen die bij lust komt? Gaandeweg zag ze dat die luxepositie mannen eigenlijk in een gevaarlijke afhankelijkheidspositie plaatst.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV