Spannende misdaadfilm Law Abiding Citizen zie je woensdag op Veronica

Spannende misdaadfilm Law Abiding Citizen zie je woensdag op Veronica
Ook te streamen via Netflix en Pathé Thuis

Kijktip :

De Schotse actieheld Gerard Butler wordt de laatste jaren nogal eens belachelijk gemaakt vanwege zijn ridicule en totaal onlogische films, maar zo nu en dan is het wél raak. Law Abiding Citizen kenmerkt zich ook niet door enige logica, maar is wél een prima film. Je ziet 'm woensdag op Veronica en je kunt Law Abiding Citizen streamen via Netflix en Pathé Thuis.

Het verhaal
Wat staat je als brave burger te doen als justitie je in de steek laat? Clyde Shelton is een wrak na de brute inbraak in zijn huis die hij als enige overleeft. Vanaf het moment dat doorheeft dat openbaar aanklager Nick Rice een akkoord heeft gesloten met de hoofdverdachte, zint Clyde op wraak. Tien jaar later neemt Clyde het recht in eigen hand en belandt hij in de cel. Tot verbijstering van aanklager Nick begint de wraak van Clyde dan pas echt, want in hoog tempo worden aanslagen gepleegd op advocaten en rechters die destijds bij de zaak betrokken waren.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Nee, heel erg warm liepen de critici niet voor Law Abiding Citizen. Toch had regisseur F. Gary Gray toen al een uitstekende reputatie opgebouwd dankzij films als The Negotiator (1998) en The Italian Job (2003). Bovendien kon hij over een uitstekende cast beschikken. Toch kunnen we wel stellen dat Law Abiding Citizen een zenuwslopende thriller is, met lekker veel actie en een origineel verhaal - dat het zoals gezegd niet moet hebben van de logica. Prima vermaak, dus.

Cast
Naast Jamie Foxx (Just Mercy) en Gerard Butler (London Has Fallen) zijn ook Viola Davis (Ma Rainey's Black Bottom) en Leslie Bibb (Iron Man 2) te zien in Law Abiding Citizen. Deze film is geregisseerd door F. Gary Gray (Straight Outta Compton).

Law Abiding Citizen (2009) wordt beoordeeld met een 7,4 o IMDb en is woensdag 12 januari om 22.20 uur te zien op Veronica. Genre: drama, misdaad, thriller. Speelduur: 109 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Spannende misdaadfilm Law Abiding Citizen zie je woensdag op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV